Midden-Zweden

  • Nordåker in Dalarna

    Nordåker in Dalarna

    © Synöve Borlaug Dufva/imagebank.sweden.se

  • Uppsala Castle

    Uppsala kasteel

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Midden-Zweden geeft je een kick door de vele coole plaatsen die je kunt bezoeken en de vele leuke evenementen en activiteiten.

Uiteraard moet je de hoofdstad Stockholm ervaren, maar neem ook de middeleeuwse stad Uppsala en Sigtuna in je reisroute op. Verder naar het noordwesten, in de provincie Dalarna, kun je met de fantastische Grote Kopermijn in Falun het eerste werelderfgoed afvinken dat op de lijst van de UNESCO staat vermeld.

Dancing around the maypole. Midsummer in Sweden

Midzomer (Midsommar)

Behalve Kerst is midsommar een van de belangrijkste tradieties van Zweden.

Mosebacke at Södermalm in Stockholm

Stockholm

De bruisende hoofdstad van Zweden zit vol culinaire restaurants, hippe cafes & bars. Ook vind je er mooie musea en winkels. Een heerlijke stad vol cultuur, winkels en activiteiten. Simpelweg Stockholm.

Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Zweedse cultuur

De kleren die je draagt, de online muziek waar je naar luistert, de boeken die je leest, de films waar je naar kijkt, de meubels die je koopt. De kans is reëel dat er iets van Zweeds in zit.

Fishing in Sweden

Vissen voor iedereen in Zweden

In Zweden kun je zo’n 37 soorten vis vangen, gewone én edele soorten. De grootste daarvan zijn snoek, snoekbaars en baars, naast zalm, forel en vlagzalm in snelstromend water. Je kinderen zullen gefascineerd zijn als ze in een glinsterend meer midden in het bos de eerste vangst in hun jonge leventje hebben binnengehaald. Dat en nog veel meer is vissen in Zweden.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden