[text]

Shopping i Gøteborg

Gøteborg huser et eget designakademi, og det er derfor ingen mangel på hjemmelaget talent i byen. Både Nudie og Monki så dagens lys her. Det er lett å kjøpe vintage og ”jeans med snert i ” i Gøteborg.

Besøk vårt nettsted for weekendreiser i Sverige og få flere tips om den beste shoppingen i Gøteborg.

  • New and established Swedish design at d.n.a.
  • Design store “Aschebergsgatan 24” in Gothenburg
  • Shopping at Victoria-passagen in Gothenburg
  • Shopping at department store NK in Gothenburg
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”
  • Different Swedish design at Designtorget store
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Swedish interior design store Norrgavel
  • Gothenburg based Swedish design label Stylein
  • Swedish design label Whyreds store in Gothenburg

New and established Swedish design at d.n.a.

Urban chic

Hvis du er ute etter ledende svenske og internasjonale merkevarer, så skal du selvsagt handle i Sveriges ledende svenske varehus - Nordiska Kompaniet (NK). Her er det fire etasjer og 45 forretninger med alt du måtte ønske innen mote, skjønnhet og interiør.

Kjedebutikkene i hovedgaten

For en terapeutisk dose med rimelig shopping I kjedebutikker, skal du gå til Avenyn.  Dette er nemlig både Göteborgs hovedgate, og den største shoppinggaten i byen. Hvis du heller foretrekker alt under ett tak, skal du handle i Nordstan. Det er faktisk Skandinavias største shoppingsenter.

Vintage

Du skal sette kurs for bydelen Haga dersom du er opptatt av vintage og er ute etter kreativ design. Hagas brosteinsbelagte gater er like høyt elsket av lokalbefolkningen som av turistene, og i mylderet av snodige forretninger kan du finne alt fra antikviteter til håndlagde hatter (Ateljé Hörnan)

Hvis du leter etter håndplukket vintage fra USA og Canada som er datert rundt århundreskiftet frem til 1990-tallet, kan du handle på Beyond Retro i kjøpesenteret Arkaden. Ebbe & Haldis er rette sted å gå når du søker kvalitetsprodukter innen både ekte vintage og kopier. Resirkulert vintage tilbys i studio og butikk på Rifatto. For franskinspirert bohemsk stil, prøv Miss Ragtime.

Miljøvennlig mote

Favoritten til alle motebevisste, Nudie jeans, er godt på vei til å benytte kun økologisk bomull i produksjonen. Også The Dem Collective er et fair trade merke som bruker økologiske tekstiler og håndlager hver enkelt jeans og nummererer de. Kjøp resirkulerte klær, møbler, bøker, plater, glass, porselen, husholdningsartikler, malerier, tepper, sko, tilbehør og smykker på Myrorna!

Svensk design

Butikken på designmuseet Röhsska er magisk for deg som samler på siste nytt innen trendsettende designobjekter ment for husholdninger. Her fås alt fra keramikk til glass med fokus på delikat, skandinavisk funksjonalitet. Søker du husholdningsprodukter med en noe mer spesiell og personlig design, er Designtorget rette sted å gå. Her er det byens unge designtalenter som på sin egen måte tilfører trendy produkter en ny mening. Det gjelder alt fra smykker til kjøkkenutstyr og barneleker.

Kulturelle suvenirer

Victoriapassagen er en meget sjarmerende gågate med tak, der du kan plukke med deg svensk kunsthåndverk og designgjenstander laget av samer fra Lappland. Den brosteinsbelagte og bohemske bydelen Haga bugner av smakfulle suvenirbutikker, kunstgallerier og antikvariater.

Et historisk shoppingsenter

Kronhusbodarna er datert 1640-tallet, og er Gøteborgs eldste bygninger. I dag er de både en konsertscene og et knutepunkt for kunsthåndverk. De rommer både butikker og verksteder. Besøk glassverkene, interiørforretningene, en klokkemaker og et keramikkverksted. Sjokolade- og karamellbutikken er en nytelse, og du får nybakte kaker på bakeriet og i kaféen.

For mer informasjon om shopping i Gøteborg, klikk her

Tips:

Det er et must å ta en fika på Café Kanold, som lager den beste kakaoen i hele Gøteborg. Den ligger på Grönsakstorget. Gå heller ikke glipp av sjokoladeforretningene Flickorna Kanold, som ligger i Södra Larmgatan 14 og i Stora Saluhallen 132. Trøflene laget av blåmuggost og den salte sjokoladekaramellen er intet mindre enn et symbol på god smak og utmerket sjokoladehåndverk.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden