Gøteborg - Guide til shopping og eventyr! - Göteborg

 • Harbour of Gothenburg
  Havnen i Gøteborg.

  © Göran Assner/imagebank.sweden.se

 • The Grand Market Hall in Gothenburg
  The Grand Market Hall in Gothenburg

  © Nicho Södling/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Gøteborg og hele vestkysten har fået tænderne hos internationale rejsejournalister og madskribenter til at løbe i vand. Hvorfor?  Svaret er enkelt: Skaldyr og fisk i absolut verdensklasse, restauranter på højeste internationale topniveau – og en kyst og en skærgård, der bare er værd at dø for.

Den store verden har opdaget Gøteborg og Vestsverige. Det skulle I også ta’ at gøre.

Göteborg - som er Sveriges næststørste by - har masser at tilbyde indenfor kultur, shopping og seværdigheder, såvel som café-liv og meget andet. Byen ligger smukt ved skærgården på den svenske vestkyst ved udmundingen af Göta Älv.

"Byen ligger smukt ved skærgården på den svenske vestkyst ved Göta Älv "

Det centrale Gøteborg har alt man kunne få brug for på en dag med inspirerende shopping - der er nemlig både store varehuse, spændende specialbutikker med unikke tøj-designs, gallerier for kunsthåndværk, samt dejlige caféer og svenske konditorier til ”de små pauser”. Desuden danner byen ofte ramme om festivaller og store sportsbegivenheder.

Det moderne og ny-istandsatte Koncerthus, som er hjemsted for Gøteborgs Symfoniorkester og har én af verdens allerbedste koncertsale, bidrager sammen med GöteborgsOperan til byens status som vigtig kulturby indenfor både opera, ballet, musical og klassisk musik. Byen byder derudover på hele 18 forskellige museer og den populære Liseberg forlystelsespark.

For de, der måtte ønske at nyde en fredfyldt spadseretur, er Gøteborgs Botaniske Have (Botaniska Trädgården) et oplagt valg. Haven er den største af sin art i Sverige og samtidig én af de fineste i hele Europa. Det samlede areal er på 175 hektar og omfatter ca. 16.000 plantearter og flere væksthuse. Parkens hovedindgang er fra Skottsbergs Gata.

LIDT PRAKTISK INFORMATION:

Slottskogen, v. Botaniske Trädgården og Linnéplatsen: tag sporvogn 1, 2, 6 til Linnéplatsen eller 1, 2, 7, 8 til Botaniske Trädgården.

"Eksperimentariet" Universeum ligger på Södra Vägen 50.

Liseberg, Örgrytevägen 5.

Du kan komme til Göteborg direkte med færge fra Frederikshavn eller med tog eller bil via Varberg, Helsingborg eller Øresundsbroen. Overvej at købe et Gøteborg City Card, (voksen: et døgn 285 sv. kr., barn: 175 sv. kr.), der giver gratis adgang til sporvogn og bus, sightseeing-tur i bus, muséer, Liseberg og meget andet.

Indkvartering og pakkepris i Göteborg

Der er mange muligheder når det kommer til jeres boendeGöteborg. Hotel, B&B, vandrehjem, hytter og camping. Find jeres boende her:  Indkvartering i Göteborg

En godt og prisvært alternativ er GÖTEBORGSPAKETET der I får alt i en pakke! Når du bestiller gennem goteborg.com inkluderes hotel, morgenmad og Göteborg City Card der er din nogle til byens alle oplevelser. Læs mere og bestill pakken her: : Göteborgspaketet

View over Gothenburg and Museum of World Culture

Museer i Gøteborg

Hva’ siger I til at gå på museum i nogens lejlighed? Eller besøge et underjordisk flymuseum? Eller et museum tilegnet fotokunst og opkaldt efter verdens mest berømte kamera? Gøteborg har spændende museer, hvor I kan opleve kunst, kultur, historie, biler, kameraer og meget mere.

Design Hotel in Gothenburg, First Hotel Avalon

Hoteller i Gøteborg

Et besøg i Gøteborg – uanset om det er for en weekend eller en uge – vil være populært hos alle.

The Government chancellary Rosenbad in Stockholm

Ud med snøren og få bid i byen

Lystfiskeri i en storby – i Sverige selvfølgelig! I Stockholm, Gøteborg og Malmø er der fantastisk gode fiskemuligheder.

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Vestkystens skærgård

Havet, dyrelivet, havkajakken, fiskestangen og livet ombord på sejlbåden. Velkommen til skærgården på den svenske vestkyst.

Design store “Aschebergsgatan 24” in Gothenburg

Shopping i Gøteborg

I Gøteborg finder du en ideel blanding af stormagasiner, specialbutikker, gågader, shoppingcentre og små hyggelige sidegader.

One of many coffee shops in Gothenburg

Caféliv i Gøteborg

Kæmpe ”kanelbullar”, udendørs servering på de brostensbelagte gader og formentlig den bedste chokolade café i Sverige. Velkommen til hyggelig Gøteborg.

Universeum

En suveræn ferieoplevelse for familiens børn – og voksne! – og vinderen af årets børneferiepris 2010 i Sverige! Det ligger midt inde i Gøteborg, lige ved siden af forlystelsesparken Liseberg, er...

Liseberg

Rigtig mange danskere kender allerede forlystelsesparken Liseberg, der er Nordens største af sin art. I 1923, da parken slog dørene op for første gang, var Liseberg allerede et hit og imponerede...

 
 • Indkvartering i Gøteborg

  Der er mange muligheder når det kommer til jeres ophold i Göteborg: Hotel, B&B, vandrehjem, hytter og camping.

 • Find jeres ophold her:

  Indkvartering i Göteborg

 • Gøteborgspakken

  Et godt og prisvært alternativ er GÖTEBORGSPAKETET der I får alt i en pakke! Når du bestiller gennem goteborg.com inkluderes hotel, morgenmad og Göteborg City Card der er din nogle til byens alle oplevelser.

 • Læs mere og bestill pakken her:

  Göteborgspaketet

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden