[text]

Snowparks in Zweden

In Zweden vind je skioorden vanaf de poolcirkel, helemaal in het noorden, via de Zweedse bergrug in het noordwesten, tot aan de provincie Dalarna.

  • Fjällvallen, Åre

Fjällvallen, Åre

Åre

Åre is het grootste skioord van Zweden en het heeft een van de beste snowparks van het land, met de toepasselijke naam Åre Snow Park. Het snowpark ligt in de gemeente Bräcke, die deel uitmaakt van dit skioord. Het heeft een zwarte run met 4 grote jumps, een rode met 6 jumps, rails en boxen, een halfpipe, een rail line en een snowcrosstrack. De rail line bestaat uit rails en boxen en er is een nieuwe attractie die ‘Wood line’ heet. Ter info: dit skioord heeft ook een aquapark voor kinderen. Goed om te weten.

Sälen

Sälen in de bergen van Midden-Zweden is het grootste alpine skigebied van Noord-Europa. Het omvat vier skioorden: Lindvallen, Högfjället, Hundfjället en Tandådalen, waar je de actie van snowparks kunt vinden in de vorm van Super Park, jr Park, iPark en Big Air Arena.

Idre Fjäll

Het snowpark in het skioord Idre Fjäll in het midden van Zweden is geschikt voor elk niveau van bekwaamheid. Je vindt er jumps, rails, corners en tabletops langs groene, blauwe, zwarte en rode runs.

Kläppen

Met jumps, jibs (rails, boxen, parkbankjes, verticals, pipes, halfpipes, picknicktafels en brievenbussen) heeft het skioord Kläppen in de Zweedse bergen in het noorden van Dalarna alles wat je zoekt. Het snowpark hier is gastheer voor belangrijke Europese wedstrijden en evenementen, zoals de ‘Jib Academy’ waar kinderen allerlei trucs leren. Kläppen is sterk georiënteerd op gezinnen, dus terwijl de jongelui bezig zijn met jumpen en jibben, kun jij je uitleven op de hellingen.

Hemavan Tärnaby

Het skioord Hemavan Tärnaby omvat feitelijk twee skioorden, namelijk Hemavan en Tärnaby in het ongerepte Zweedse Lapland boven de poolcirkel. Ze liggen slechts een kort busritje van elkaar. In Hemavan kan het hele gezin genieten van het funpark met jumps, rails en boxen. In Tärnaby daarentegen is alles in het trainingspark met zijn uitdagender jumps wat serieuzer.

Meer informatie over skioorden in Zweden:

De meeste grotere skioorden in Zweden hebben snowparks en terrainparks voor jibbers op beginnend, gemiddeld en gevorderd niveau. Een groot aantal heeft funparks of thematische sneeuw- en ijsactiviteiten.

Wanneer?

Het skiseizoen loopt in Zweden doorgaans van november tot mei. En zelfs tot in juni als je verder naar het noorden gaat.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden