[text]

Skiën voor iedereen

Zweden heeft zo’n 200 skioorden, waarvan sommige zich met faciliteiten en activiteiten voor kinderen speciaal op gezinnen richten. Grotere skioorden hebben een druk nachtleven met talloze restaurants en bars.

  • Ski resort Funäsdalen

Ski resort Funäsdalen

Ook vind je in het uiterste noorden exotischer skioorden voor de waaghalzen onder ons, met heliskiën en poederskiën in het ongerepte Lapland, de laatste wildernis van Europa.

Sneeuw- en ijspret

Wat Zweedse skioorden met elkaar gemeen hebben, zijn de fantastische kwaliteit van hellingen en runs, goed verzorgde langlaufloipes en talloze andere sneeuw- en ijsgerelateerde activiteiten als schaatstoertochten, spannende tochten per hondenslee, ijsrijden, ijsklimmen, ijsvissen en sneeuwscooteren. En in tegenstelling tot de grote skioorden op het Europese vasteland hoef je niet met de ellebogen te werken om je een weg te banen naar het begin van de rij voor de skilift. Er is volop ruimte voor iedereen.

Wat je ook kunt verwachten als je een skivakantie boekt in Zweden, is accommodatie - hotels, chalets, hutten en hostels - van hoge kwaliteit, meestal op loop- of skiafstand van de hellingen.

Welkom voor een skivakantie in Zweden. Je zult het op onze breedte vast naar je zin hebben.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden