[text]

Skiën voor gezinnen

De Zweedse skioorden zijn enthousiast aan de slag gegaan met de gedachte dat je kinderen in de vakantie een pakket leuke en fantasierijke sneeuw- en ijsactiviteiten moet bieden om ze tevreden te houden. Bij voorkeur afgestemd op hun lengte en skivaardigheden. Skiën is hoe je het wendt of keert een ontzettend populaire sport in Zweden en in de traditionele schoolvakanties in winter en voorjaar zie je in de Zweedse skioorden heel wat blije kleine skiërs. Doe met hen mee en ervaar zelf hoe het is om in Zweden te skiën met je gezin.

  • Branäs Ski Resort
  • Theme parks with sleigh runs
  • Sled dog

Branäs Ski Resort

Met de kinderen is alles goed

De meeste kindvriendelijke skioorden in Zweden zijn gesitueerd in de bergen en veel daarvan zijn sneeuwzeker tussen Kerstmis en Pasen. Ze hebben allemaal hellingen voor kinderen, waar hulp in de buurt is als je koters op elkaar zijn gebotst en skischolen waar deskundige leraren hen leren skiën. Het mooie aan deze skioorden is dat de accommodatie meestal dicht in de buurt van de hellingen staat en daarmee voorkom je het ‘Ik verveel me, wanneer zijn we er nou?’-syndroom. Nog een pluspunt is dat in sommige skioorden jouw afdalingen op dezelfde plek eindigen als de hellingen van de kinderen, zodat je elkaar beneden tegenkomt. Misschien om een hapje te gaan eten? In skioorden in Zweden zijn kinderen in restaurants en andere eetgelegenheden gelukkig altijd welkom en deze hebben speciale kindermenu's.

Als er iets is wat kinderen niet leuk vinden, dan is het wachten voor de skilift. En dus hebben zij hier in Zweden hun geheel eigen drukknopversie. In sommige skioorden kunnen kleinere kinderen zelfs met een speciaal aangepaste transportbandlift naar boven. En dankzij de babysit- en crèchevoorzieningen in de grotere skioorden gaat alles goed met uw kinderen.

Sneeuw- en ijspret

In het onwaarschijnlijke geval dat je kinderen genoeg krijgen van skiën zijn er in veel skioorden in Zweden ook een hoop andere leuke dingen voor ze te doen. Vaak zijn er themaparken met slederennen (‘pulka’ in het Zweeds), schatzoeken, barbecues, hutten met speelgoed en georganiseerde activiteiten. En alles onder het toeziend oog van goed opgeleid personeel. En voor grote én kleine kinderen zijn er sneeuwscootersafari’s, langlauftochten, hete baden en talloze andere activiteiten waar het hele gezin met elkaar van kan genieten.

Hoe zit het met de ‘grote mensen’?

Je zult verbaasd staan hoeveel tijd je voor jezelf overhoudt als je kinderen zoveel plezier hebben bij georganiseerde activiteiten met toezicht. Dus geniet van de hellingen, sla een glaasje ‘glögg’ achterover, bind de schaatsen onder, ga ijsvissen, maak een sledehondentocht of geniet van een van de vele andere sneeuw- en ijsgerelateerde activiteiten waar skioorden in Zweden om bekend staan. En dat alles in de wetenschap dat je kinderen net zoveel van de vakantie genieten als jij.

Kom naar Zweden en ervaar zelf hoe het is om te skiën met je gezin.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden