[text]

Wintervakanties voor gezinnen

Naar de sneeuw met je kinderen! Geen groter feest dan dat. Zweden is niet alleen in de zomer heel kindvriendelijk, maar ook in de wintermaanden valt er genoeg te beleven voor alle leeftijden. Wintersport wordt de Zweden met de paplepel ingegoten, dus er zijn meer dan voldoende faciliteiten voor gezinnen met kinderen. En een wintersport in Zweden blijkt ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dus stof je ski's af en trek de slee van zolder, gaan!

.

  • Branäs Ski Resort
  • Theme parks with sleigh runs
  • Sled dog

Branäs Ski Resort

Sneeuwzeker en kindvriendelijk

De skigebieden in Zweden zijn vrijwel 100% sneeuwzeker tussen Kerstmis en Pasen. De meeste skigebieden hebben afdalingen voor alle leeftijden en skiniveaus. Je kunt natuurlijk lekker zelf met je kinderen de berg op, maar er zijn ook heel wat skischolen of privé leraren die je koters klaarstomen voor het betere skiwerk.

De skigebieden is Zweden hebben een ruime keuze aan accommodaties in de buurt van de liften en pistes en zijn overzichtelijk aangelegd. De gebieden liggen weliswaar niet zo hoog als de skigebieden in de Alpen, maar met een lagere sneeuwgrens en de goede sneeuwzekerheid kun je vaak met gemak tot aan je accommodatie in het dorp skiën. Of tot aan de apres ski bar of gezellige restaurantjes die er in overvloed te vinden zijn. En ook daar is ruim rekening gehouden met de allerkleinsten. De meeste horecagelegenheden serveren speciale kindermenu's en hebben leuke speelplekken.

Als er iets is wat kinderen niet leuk vinden, dan is het wachten voor de skilift. Ook daar is over nagedacht in Zweden: de liften hebben allemaal een speciale kinder drukknop. In sommige skioorden kunnen kleinere kinderen met een speciaal aangepaste transportbandlift naar boven. En dankzij de babysit- en crèchevoorzieningen in de grotere skioorden is het ook altijd mogelijk uw kinderen een middagje met leeftijdsgenootjes te laten spelen terwijl u nog snel even een piste pakt.

Meer te doen dan alleen skiën

Op wintersport in Zweden is veel meer dan alleen skiën. En dat is fijn voor gezinnen die niet non-stop op de latten willen staan. Veel skioorden hebben themaparken met kinderactiviteiten, zoals slederennen (‘pulka’ in het Zweeds), schatzoeken, barbecues, hutten met speelgoed en georganiseerde sneeuwactiviteiten. Ga een middagje met je kinderen op sneeuwscootersafari of maak een onvergetelijke tocht met sledehonden door de betoverende Zweedse natuur. De wintersportgebieden in Zweden bieden ook veel mogelijkheden voor een dagje schaatsen op natuurijs, ijsvissen en sleeën. En natuurlijk sluit je zo'n heerlijke koude winterdag af met een glaasje 'glögg' in een van de vele barretjes bij de piste.

 

Dichtbij: wintersport in Dalarna

Wil je niet te ver reizen naar de wintersport, dan zijn de zuidelijkst gelegen skigebieden van Zweden in Dalarna zeer geschikt. Vlieg naar Stockholm of Oslo en rijd in zo'n twee tot drie uur naar de skigebieden in Dalarna. Of pak lekker comfortabel de ferry naar Göteborg en rijd met je eigen auto naar dit prachtige deel van Zweden waar de rode huisje in de verse sneeuw op je wachten.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden