Winter en skiën

 • Swedish Lapland
  Swedish Lapland

  © Henrik Trygg/VisitSweden

 • Skiing in Swedish Lapland
  Skiing in Swedish Lapland

  © Henrik Trygg/VisitSweden

 • Skiing in Åre
  Skiing in Åre

  © Henrik Trygg/VisitSweden

[text]

Plaatsen

De winter in Zweden is absoluut een magische periode. Rode huisjes in dikke lagen poedersneeuw, veel lichtjes die de donkere dagen gezellig maken en er is vooral heel veel te doen. De winter in Zweden is veel meer dan skiën alleen en biedt talloze activiteiten voor het hele gezin. Maak van je skivakantie een complete Zweedse winterervaring compleet met sledehondentochten, ijsvissen, sneeuwscootersafari, saunabezoek, sneeuwschoentochten en natuurlijk het noorderlicht!

Dog sledding, Idre Fjäll

Op winteravontuur in Dalarna

Ga op winteravontuur in Zweden! De regio Dalarna in Midden-Zweden is de dichtstbijzijnde wintersportbestemming van Scandinavië. Dalarna biedt een uniek sneeuwavontuur: maak sneeuwscootertochten, ontmoet de Sami cultuur en hun rendieren, ga op een onvergetelijke sledehondsafari, schaatsen, sleeën of ga een middagje ijsvissen of sneeuwschoenwandelen.

Ski resort Fjällgården in Åre, Jämtland

Ski gebieden

Er zijn tal van wintersportmogelijkheden in Zweden die een breed scala aan activiteiten, amusement en recreatie voor elk wat wils.

Nature's Best arrangement Nutti Sámi Siida, Lapland

Zweden is méér dan skiën

Een wintervakantie in Zweden is méér dan skiën! Besneeuwde heuvels met uitgestrekte witgepoederde bossen en bevroren meren. Rode huisjes in het witte sneeuwlandschap en een rendier steekt nog snel even de piste over. De schoonheid van de Zweedse winter raakt je direct! Ga jij sinds jaar en dag met je gezin naar de Alpen en wil je eens een hele andere winterbeleving? Op naar het noorden!

Snowmobile in Swedish Lapland

Met een sneeuwscooter door Zweeds Lapland

Een sneeuwscootersafari met gids door ongerept Zweeds Lapland is een ervaring die je in extase brengt. Jij, sneeuw, uitgestrekte witte vlakten en een groepje andere avonturiers. Dat is alles.

Branäs Ski Resort

Wintervakanties voor gezinnen

Naar de sneeuw met je kinderen! Geen groter feest dan dat. Zweden is niet alleen in de zomer heel kindvriendelijk, maar ook in de wintermaanden valt er genoeg te beleven voor alle leeftijden. Wintersport wordt de Zweden met de paplepel ingegoten, dus er zijn meer dan voldoende faciliteiten voor gezinnen met kinderen. En een wintersport in Zweden blijkt ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dus stof je ski's af en trek de slee van zolder, gaan!

 

In samenwerking met

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden