Logeren bij de boer in Zwedeneen

Verblijf in Zweden op een levende boerderij en wandel door de velden, hoor de vogels zingen en adem de schone buitenlucht in. De ongerepte boerderij op het Zweedse platteland zou zomaar dé plek kunnen zijn om aan dat boek te beginnen dat je wilde gaan schrijven of met je gezin avonturen in de zin van Huckleberry Finn te beleven.

  • Farm holiday at Larsbo gård in Hälsingland

Farm holiday at Larsbo gård in Hälsingland

Het boerderijconcept is opgezet door Bo på Lantgård (letterlijk vertaald ‘Logeren op een boerderij’). Je kunt kiezen voor zelfverzorgend of voor bed & breakfast. Het is een gezonde manier van vakantievieren: eieren rechtstreeks van de kip, vers gebakken boerenbrood en vlees van de eigen boerderij. En mocht je voor zelfverzorgend kiezen, dan zal de gastheer op de boerderij je ook echt niet storen, tenzij je dat zelf wilt. Zweden munten uit in het respecteren van privacy.

Bo på Lantgård organiseert ook vakanties bij de boer met een bepaald thema. Je kunt kiezen uit de thema’s Paard, Vissen, Motorfiets of Conferentie. De accommodatiemogelijkheden lopen uiteen van plattelandshuisjes tot landgoederen.

Tips?

Laat je Louboutins maar thuis en neem schoeisel en regen-/sneeuwkleding mee die tegen een stootje bestand zijn. En pak je zwemkleding in voor een duik in een meer. Of om ’s winters na de sauna lekker door de sneeuw te kunnen rollen.

Waar boeken?

Je vindt aan de linkerkant een link om direct te boeken op de website Bo på Lantgård. Hier vind je een compleet overzicht van alle aangesloten boerderijen (meer dan 400) en hun diverse aanbod.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden