[text]

Paardrijden met kinderen

Ruitervakanties in Zweden zijn niet alleen bedoeld voor volwassenen. Kinderen vanaf 12 jaar zijn meer dan welkom.

  • Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland
  • Horse riding by Nature’s Best

Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland

Campingtrektochten en trailrijden

Kinderen vanaf 12 jaar, of heel zelfverzekerde ruiters die in staat zijn om een paard in een bosomgeving te laten stappen, draven en galopperen, zijn van harte welkom bij gezinsvriendelijke campingtrektochten en trailrijden in Zweden. Je ruitervakantie-met-het-hele-gezin is dus meer dan een paar rondjes rijden in het plaatselijke attractiepark. Hier vind je een (Zweedstalige) lijst met mogelijke ruitervakanties kriskras door Zweden. En hieronder geven we ter illustratie twee fantastische locaties in Zweden waar je met de kinderen je favoriete sport kunt beoefenen.

Het eiland Gotland

Ga naar Gotland, het wonderschone eiland in de Oostzee voor de zuidoostkust van Zweden. Hier komt het oude Gotland-ponyras vandaan, dat er nog steeds over de heidevelden en woeste gronden zwerft. Of je kiest voor een standplaatsvakantie met een kampeerboerderij, hotel, landhuis of blokhut. Ontdek meer over het eiland Gotland.

Paardrijden boven de poolcirkel

Jawel, je kunt met kinderen ouder dan 12 jaar ruiteravonturen beleven in Zweeds Lapland. En dat zou je echt eens moeten doen, want dit is de laatst overgebleven wildernis in Europa en er zijn zowel zomer- als winteractiviteiten om dit unieke stukje wereld te paard te verkennen. ‘s Zomers kun je in de middernachtzon met je kinderen het legendarische Nikkaluokta-pad rijden, als onderdeel van een campingtrektocht. En ‘s winters kun je te paard het besneeuwde Zweedse Lapland ervaren en een nacht doorbrengen in het tot de verbeelding sprekende IJSHOTEL in Jukkasjärvi. En van activiteiten op de sneeuwscooter en op ski’s genieten.

Paardrijden in Stockholm?

Probeer de ponyritten in het historische openluchtmuseum Skansen eens. Ga voor alle informatie over paardrijden in Zweden naar de Zweedse Ruitersportfederatie


Wanneer?

Het hele jaar door.

Dagtochten

Informeer bij de plaatselijke VVV of bij de receptie van je vakantieverblijf.

Ruitervakantie

Zowel Nederlandse als Zweedse reisorganisaties bieden compleet verzorgde ruitervakanties aan, evenals Zweedse boerderijen (Bo på Lantgård). Kijk onder Reisgids/Nederlandse reisorganisaties/Overzicht per reissoort bij Actieve outdoorvakanties. Of informeer bij gespecialiseerde reisbureau´s.

Eigen paard mee

Je vindt diverse stallen in Zweden waar je je eigen paard mag stallen gedurende je vakantie. Onder andere bij geëmigreerde Nederlanders. Zoek meer informatie via internet. 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden