Met kinderen

 • Skiing in Åre
  Skiing in Åre

  © Henrik Trygg/VisitSweden

 • In Sweden with children
  In Sweden with children

  © Erik Lindvall/VisitSweden

 • Medieval week in Visby, Gotland
  Medieval week in Visby, Gotland

  © Erik Lindvall/VisitSweden

 • In Sweden with children

  In Zweden met kinderen

  © Erik Lindvall/VisitSweden

[text]

Plaatsen

Zweden is fascinerend voor kinderen vanwege de gigantische bossen, de duizenden meren en de verhalen over het noorderlicht en de middernachtzon. Als je met je gezin Zweeds Lapland bezoekt, kunnen jullie deze beide fantastische natuurverschijnselen zelf ervaren. In verschillende tijden van het jaar uiteraard.

In de Zweedse bergen vind je ook een paar van de beste en gezinsvriendelijkste skioorden van Europa. Als we het toch over de geweldige Zweedse natuur hebben, wat dacht je ervan om de westkust per kajak te ontdekken? Of om met een houtvlot de grootste rivier van Zweden af te zakken, door de reusachtige bossen van de provincie Värmland in het westen van het land? Of hoe lijkt een paardrijvakantie op het Oostzee-eiland Gotland? Je kunt ook een dagje besteden aan het ontdekken van een van de Zweedse kastelen, paleizen of Vikingnederzettingen.

In en rondom de drie grote steden van Zweden, Stockholm, Göteborg en Malmö, vind je talloze spannende themaparken, dierentuinen en musea om je kinderen bezig te houden. Ze zijn vast geïnteresseerd!

One of many beaches at Öland

Het eiland Öland

Het eiland Öland is één van de populairste bestemmingen van Zweden voor de zomervakantie. En dat is niet zo gek: je bent er nooit ver verwijderd van het strand en het ondiepe water van de Oostzee. Öland is een strandvakantie, een culturele, sightseeingvakantie én een gezinsvakantie vanwege alle activiteiten voor kinderen. In feite vind je dat allemaal in één vakantie.

SkyView, Globen in Stockholm

SkyView

Bekijk Stockholm en zijn archipel vanaf de bovenkant van een gebouw in de vorm van een golfbal.

Liseberg amusement park in Gothenburg

Liseberg

Het grootste en wellicht beste amusementspark van Noord-Europa.

Falun Mine/Falu koppargruva – World Heritage Site

Musea in Zweden

De meer dan 400 musea in Zweden exposeren voorwerpen die het land op het gebied van historie, biologie, schone en industriële kunsten en design rijk is.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden