[text]

Nationaal park Abisko

Abisko is een nationaal park in Zweeds Lapland met een oppervlak van 77 km². Het is beroemd vanwege de schoonheid van de natuur en het Scandinavische wild. Het is een populaire bestemming voor winterse avonturen en in de zomer voor trektochten onder de middernachtzon.

  • Lapporten in Abisko, Swedish Lapland
  • Midnight sun at Mount Nuolja at the hour 00:15

Lapporten in Abisko, Swedish Lapland

Zomer in Abisko

Maak een trektocht door Arctische bossen. Wandel langs fjorden, ravijnen en watervallen. Bezoek grotten. Ga eens vliegvissen. Aanschouw het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal. 

Winter in Abisko

Kom alpine-, off-piste of noords skiën. Probeer eens wat je van telemarkskiën vindt: een traditionele afdalingstechniek, maar dan met langlaufski’s. Schuif in je sneeuwschoenen of ga met een hondenslee op zoek naar een plek waar je kunt ijsvissen. En voor de echte couleur locale: eet rendiervlees, drink koffie rondom het vuur en kampeer met de inheemse Sami bevolking.

Abisko Bergstation

Met zijn ligging in het noordelijkste deel van Zweeds Lapland – 250 km ten noorden van de poolcirkel – is het Abisko Bergstation de grootste en oudste overnachtingsstop van de STF: een klassieke herberg die rondom de vorige eeuwwisseling zijn deuren opende. 

Aurora Sky Station

Het Aurora Sky Station is één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Pak een stoeltjeslift naar het station en laat je informeren over hoe het Aurora Borealis wordt geobserveerd met radio-ontvangers en camera’s. Culinair noorderlicht? Jazeker! Je kunt reserveren voor een culinair Scandinavisch diner, dat je onder het noorderlicht kunt consumeren.

Tip!

Abisko is het vertrekpunt van de bekendste ski- en wandelroute van Zweden: het 440 km lange Koningspad (Kungsleden).

Beste periode voor:

De middernachtzon? 30 mei - 14 juli
Het noorderlicht? November - maart

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden