[text]

Groen Göteborg

Göteborg gaat er bij internationale liefhebbers van eten vanwege zijn fabelachtige restaurant- en eetcultuur in als koek. De verse, vissige lekkernijen, inclusief zeekreeften, oesters, garnalen en langoesten, die in de eetgelegenheden in de stad worden geserveerd, worden direct boven Göteborg gevangen langs de prachtige westkust.

Göteborg heeft ook de aandacht getrokken van groene reizigers vanwege zijn evenementen en festivals met ecocertificaat en veel van de grote toeristische attracties van de stad zetten grote stappen in de richting van een duurzamer toekomst.

  • Gothenburgs Botanical Garden
  • Gothenburg harbour
  • The Grand Market Hall in Gothenburg
  • Kayaking in West Sweden
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Public transport in Gothenburg
  • Way Out West
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”

Gothenburgs Botanical Garden

Op stap in groen Göteborg

Naar het schijnt genieten de bewoners van Göteborg elk van een groene ruimte van 175 m²: ongeveer het oppervlak van een fatsoenlijk formaat tuin. Hoe het ook zij, de stad huisvest talloze fraaie parken en tuinen, inclusief het Slottskogen Stadspark en de Botanische Tuin van Göteborg. Kom meer aan de weet over de parken, tuinen en natuurreservaten van Göteborg.

En voor als je het nog niet wist: Göteborg heeft ook een geheel eigen, gewoonweg prachtige archipel. Deze is heel eenvoudig te bereiken en je kunt de prijs van bootkaartjes en alle andere openbaar vervoer uitsparen door een Göteborg Stadspas aan te schaffen. Dat is goed voor je portemonnee én je hebt gratis toegang tot het milieuvriendelijke, fantastische Universeum Science and Discovery Centre en een groot aantal andere attracties en musea in de stad. Plus kortingen in geselecteerde winkels. Het is ook goed voor de stad, omdat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Met de pas kun je ook gratis parkeren in de stad als het echt nodig is om een auto te huren.

Göteborg op twee wielen

Styr & Ställ (Gothenburg Bikes) is het uitstekende plaatselijke systeem voor het huren van fietsen, dat prat gaat op 600 fietsen en 50 handig verspreide stallingsplaatsen waar je fietsen kunt meenemen en achterlaten. Fietsen is een geweldige manier om de stad te bekijken en te ervaren, vooral als je vaak wilt stoppen, bijvoorbeeld om de duurzame winkelgebieden en biologische eetgelegenheden en levensmiddelenzaken van Göteborg te ontdekken. Een tweewieler is ook een prima manier om een aantal van de andere attracties in de stad te bezoeken, zoals het amusementspark Liseberg (draait op hernieuwbare energie en een eigen windenergiestation) en de musea in de stad.

Groene festivals

Elk jaar in augustus viert Göteborg op het Göteborg Cultuurfestival feest alsof zijn leven ervan afhangt. En één van de voornaamste doelstellingen van dit reusachtige feest is duurzaam te zijn. Niet alleen is het echt een knalfeest vol muziek, film, straatartiesten, design, poëzie en nog veel meer, je kunt er ook van genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de gevolgen voor het milieu.

Het hooggewaardeerde muziekfestival Way Out West, dat jaarlijks plaatsvindt in Slottskogen Park, is een beetje een voorloper onder de muziekfestivals als het om duurzaamheid gaat. In 2012 was WOW volledig vegetarisch vanwege de milieuschade die wordt veroorzaakt door het houden van levende have en het eten van vlees. Dat viel, letterlijk, niet bij iedereen in de smaak, maar zo’n 27.000 festivalgangers waren 3 dagen lang vegetarisch. Het biologische, vegetarische voedsel was blijkbaar wel een succes.

Er gebeuren op het gebied van milieu en duurzaamheid ontzettend veel innovatieve, coole dingen in Göteborg. Kom ze zelf maar bekijken.

De Groene Reisgids voor Göteborg

Plan je reizen in en rond Göteborg met behulp van het openbaar vervoer.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden