[text]

Paardrijvakanties in Zweden

Zweden kan zich beroemen op een diepgewortelde traditie van hoogkwalitatief management en fokken van paarden en op een strikte regelgeving voor wat betreft dierenwelzijn. Dat is een formule voor gezonde, blije paarden en paardengekke Zweden.

  • Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Waar kun je terecht

Zweden is uitgestrekt. En lang. 1600 kilometer lang, om precies te zijn. En het is spectaculair. Ga rijden onder de middernachtzon, ’s zomers boven de poolcirkel, maak een trektocht door de bergen en door diepe, maagdelijke bossen in het midden van Zweden of verdwaal in de bossen in het zuiden (niet letterlijk natuurlijk, want we verliezen liever geen paarden – of toeristen natuurlijk – aan de natuur. Hoewel we denken dat een paard een grotere kans zou hebben het er goed af te brengen). En strandliefhebbers kunnen galopperen langs de zandstranden van Zuid Zweden.

Het zit ‘m in het fokken

Zweden heeft twee inheemse paardenrassen: het Noord-Zweedse paard en de Gotland pony. Het Noord-Zweedse paard? Schitterend paard met een gelijkmatig humeur. Geschikt voor uiteenlopende terreinen. Het perfecte rijpaard. De Gotland pony? Een veelzijdige en snelle draver, maar ook een kindvriendelijk, levend monument van de beboste, woeste gronden van Gotland. Ook de geharde, volgzame en enthousiaste IJslander is erg populair in Zweden. Maar als je de teugels liever uit handen geeft, maak dan eens een tocht met paard en wagen met twee Zweedse halfbloedpaarden ervoor.

Wilde ritten

Avontuurlijk te paard door de wildernis is in Zweden helemaal in. Om zelf eens uit te proberen: een werkvakantie met paarden, paardrijden op zijn middeleeuws, de Scandinavische ridderstijl (ja, we zijn echt serieus), jagen te paard en het drijven van rendieren met de inheemse Sámi bevolking van Zweeds Lapland.

 

Tip!

Je kijkt liever alleen maar? Liefhebbers van paardenshows drommen samen bij de internationale paardenshows waarvoor Zweden optreedt als gastheer: de Göteborg Horse Show in het Scandinavium, de Stockholm International Horse Show in de Ericsson Globe en de Falsterbo Horse Show in Falsterbo, Skåne.

 

Horse riding by Nature’s Best

Paardrijden met kinderen

Geniet te paard van de prachtige Zweedse natuur. Dat kan op een dag, maar ook je hele vakantie!

Farm holiday at Larsbo gård in Hälsingland

Verblijf op een Zweedse boerderij

Een vakantie op een Zweedse boerderij is een avontuur voor kinderen en hun ouders.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden