[text]

Groene accommodatie

Zweden is een wonder van de natuur. Daar zeggen we nogal wat, maar klopt het ook? Wat zou je zeggen van het noorderlicht in het nationale park Abisko? Of van een zeekreeftensafari aan de Zweedse westkust (ja, je mag ze ook opeten)? Denk daar maar eens over na als je met een slakkengangetje op een houtvlot de rivier de Klarälven afdrijft.

Ja, het klopt dus en je kunt meehelpen om dat zo te houden door tijdens je bezoek voor groene accommodatie te kiezen.

  • Nature’s Best arrangement Brunkulla Gård, Jämtland

Nature’s Best arrangement Brunkulla Gård, Jämtland

Groene accommodatie

Met ‘groene accommodatie’ bedoelen we accommodatie in hotels, herbergen en pensions met het Zwaan-keurmerk, het officiële Scandinavische ecolabel. Zoals ze zelf zeggen: “koop producten met het Scandinavische ecolabel en je draagt bij aan een duurzaam consumentisme, een beter klimaat en uiteindelijk aan een duurzame samenleving.”

Er zijn zo’n 250 hotels en herbergen met het Scandinavische ecolabel in Zweden, in de drie grote steden Stockholm, Göteborg en Malmö en in de provincies en regio‘s. Let ook op accommodatie in hotels, herbergen en pensions met de labels KRAV, EU Flower en The Green Key.

Herbergen

De STF (probeer eens om Svenska Turistföreningen te zeggen) runt 400 jeugdherbergen, hotels, bergstations en hutten in Zweden. Dit is een volledig onafhankelijke organisatie en een populaire beweging met 300.000 leden die gewoon gek zijn van het woeste, schitterende en natuurlijke Zweden. Houd hun diverse soorten accommodatie aangeduid met het Zwaan-keurmerk, KRAV, EU Flower en The Green Key goed in de gaten.

Het Beste van de Natuur

Als je wilt genieten van de Zweedse natuur op zijn allerbest, let dan op het logo het Beste van de Natuur. Dit is het eerste landelijke kwaliteitslabel van Zweden voor ecotoeristische activiteiten en accommodatie en het is de crème de la crème voor dergelijke activiteiten en verblijfslocaties in de grandioze Zweedse natuur. Wat zou je zeggen van een kluizenaarsverblijf in het bos van Urnatur, van een noorderlicht/Zweeds eten-ervaring in het STF Abisko Turiststation of van een wilderniservaring net buiten de stad met Stockholm Adventures? Ga voor een rustiek verblijf in het meest primitieve hotel van Zweden (dat zijn hun woorden, niet de onze) naar de Kolarbyn Eco-lodge en word helemaal wild, luister naar het gehuil van de wolven en traceer een eland.

We zijn het Boomhotel bijna vergeten. Dat bestaat echt en het is zonder meer uniek.

Geniet op verantwoorde wijze van Zweden en boek een groen verblijf.

Ideeën voor groene vakanties en verblijfslocaties met het Scandinavische ecolabel

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden