Het groene Zweden

  • Ecovillage Naturbyn in Värmland

    Mi Gullo Spa in Fjällnäs

    © Jacque de Villiers/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Ga je naar Zweden? Wil je groen reizen, groene accommodatie, groene attracties, avonturen met ecolabel, groene stadsexcursies en grootse buitenactiviteiten? Ecotoerisme? In alle gevallen zeggen we volmondig JA. Het kan allemaal in Zweden.

Zweden hebben affiniteit met de natuur, waarschijnlijk omdat de meeste mensen de beschikking hebben over een huisje op het platteland en daar zoveel mogelijk tijd doorbrengen om paddenstoelen en bessen te verzamelen, een duik in een meer te nemen, te ontspannen met familie en vrienden en van een onbedorven omgeving te genieten. Met andere woorden duurzaam te zijn. Dat zou de reden kunnen zijn dat het zulke enthousiaste recycelaars zijn en dat het sorteren van huishoudelijk afval in Zweden iets is om trots op te zijn.

Het kan ook zijn omdat Zweden het Allemansrecht kent, dat iedereen het recht geeft vrij rond te zwerven door de natuur zolang je het milieu maar geen schade toebrengt. Het is een prachtig recht waarvan je ook kunt profiteren als je naar Groen Zweden gaat.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden