[text]

DE REGIO’S - De grootse westkust

De westkust van Zweden gaat prat op zijn eigen zeeversie van de ‘grote vijf’: langoustine, zeekreeft, oester, garnaal en mossel. Doordat ze profiteren van het koude, schone water zijn de schaaldieren van voortreffelijke kwaliteit.

  • World class oysters from the West Sweden
  • Bovallstrand Marina in West Sweden
  • Seafood from West Sweden
  • Harbour of Gothenburg
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg
  • Restaurant Bhoga in Gothenburg

World class oysters from the West Sweden

De inheemse oester – ostrea edulis, die historisch gezien in heel Europa wordt gekweekt – heeft een serie eigenschappen die verschilt van die van de meest gecultiveerde oesters van tegenwoordig, de crassostrea gigas. Hij heeft meer de smaak van zee en mineralen en een aangenaam vlezige structuur. De langoustine biedt een smaak en structuur die door elke chefkok overal in Noord-Europa wordt bewonderd. Dankzij zijn buitengewoon sappige vlees en gelaagde smaak heeft hij geen gezelschap nodig op je bord.

 

In Göteborg, de voornaamste stad aan de westkust, zijn de belangrijkste vismarkten van het land te vinden, met een breed aanbod aan zeevis en schaaldieren. De restaurants in Göteborg en aan de westkust in het algemeen vertrouwen in hoge mate op de aanwezigheid van unieke producten, waardoor dit een van de opwindendste plaatsen ter wereld is voor hartstochtelijke liefhebbers van zeevis en schaaldieren.

Bron: The World's 50 Best Restaurants

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden