[text]

Culinair Zweden 2013

Er is in 2013 een Engelse versie gelanceerd van het 'White Magazine, dat wordt geproduceerd door de Witte Gids. Als je wilt weten waardoor de Zweedse gastronomie zo floreert, dan vind je hier het antwoord.

  • Magnus Nilsson at Fäviken in Jämtland
  • Restaurant Fäviken Magasinet in Jämtland
  • Michelin starred Ekstedt in Stockholm
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg
  • Restaurant “bloom in the park” in Malmö
  • Bastard in Malmö

Magnus Nilsson at Fäviken in Jämtland

Het White Magazine streeft ernaar zijn lezers te begeleiden naar het beste wat de Zweedse gastronomie op dit moment heeft te bieden: de allerbeste restaurants en de talloze leuke eetgelegenheden, die doorgaans eveneens bijzonder interessante eetervaringen bieden. Alles bij elkaar worden er meer dan 100 restaurants en bars in vermeld, van de 509 die in de Witte Gids van dit jaar zijn opgenomen.

Daarnaast biedt dit magazine een inleiding in een veel breder spectrum van de Zweedse gastronomie: de huidige trends, inclusief oude tradities en technieken die met succes weer worden opgeëist door toonaangevende chef-koks, het uitgebreide panorama van unieke producten en voortbrengselen van het land, de lucht en het water, alsmede een aantal van de gepassioneerde mensen waaraan de Zweedse gastronomie zoveel heeft te danken. En daar gaat het onmiskenbaar goed mee. In feite hebben we nog maar pas de eerste fases gezien van wat zich belooft te ontwikkelen tot een van de rijkste en opwindendste hedendaagse culinaire culturen.

Als je het actuele White Magazine in het Engels wilt lezen, dan kan dat hier.

Als je je wilt laten opnemen op de verzendlijst voor het komende White Magazine, registreer je dan hier.

Bron: White Guide Sweden

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden