[text]

Zweedse tradities

Zweden zijn dol op tradities, ook al wonen ze in een van de modernste landen ter wereld. En eten is een centraal onderdeel van de festiviteiten. Sommige landen hebben christelijke feestdagen, maar het vooruitstrevende Zweden heeft een kaneelbolletjesdag, een wafeldag en er is bijna een heel seizoen gewijd aan een lekker zoet en kleverig broodje met amandelspijs en room. Wedden dat je er dol op bent? En een hoop festiviteiten draaien om licht, of het nu zonlicht, kaarslicht of geen licht betreft.

  • Midsummer in Sweden
  • Walpurgis Eve in Stockholm
  • Crayfish party at Fejan, Stockholm archipelago

Midsummer in Sweden

Reserveer als je wilt meedoen aan een eetfestijn. Als er één traditie is waar de Zweden nooit van afwijken, dan is het planning. En dan hebben we het niet over weken van te voren, maar over maanden.

Christmas market in Gamla Stan/Old Town, Stockholm

Een traditionele Zweedse kerst

Kerstmarkten, Julbordfeesten, schaatsen, optochten met kaarsen, glögg en gemberkoekjes. Dat is de feestmaand december in Zweden. Een maand die je zelf moet beleven.

Christmas smorgasbord at Bjertorps Castle

Kerst

Bij kerst (Jul — uitgesproken als ‘juul’) en de aanloop daartoe draait het maar om één ding: het beroemde Zweedse smörgåsbord, dat met kerstmis Julbord genoemd wordt.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden