[text]

Zweedse massage

De Zweedse massage wordt toegeschreven aan een Zweed, werd ontwikkeld door een Nederlander (!) en zou wel eens de beroemdste massagebehandeling ter wereld kunnen zijn. Bij ons in Zweden, het thuis van de Zweedse massage, staat deze bekend als de ‘klassieke massage’, die deel uitmaakt van het Zweedse wellnessconcept.

De fysieke en mentale aspecten van welzijn vormen de kern van de Zweedse massagebehandeling. De methode maakt gebruik van vijf verschillende lange, vloeiende bewegingen: lange, glijdende bewegingen, kneden en optillen van de spieren, ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden.

  • Swedish massage uses long, flowing strokes

Swedish massage uses long, flowing strokes

De grondlegger van de Zweedse massage

De man aan wie het ontwikkelen van de Zweedse massage wordt toegeschreven is Per Henrik Ling, die in 1776 in Zweden werd geboren. Ling was een kleurrijk figuur: hij was tegelijkertijd gymnastiekleraar, scherminstructeur en een man van de letteren. Het verhaal gaat dat Ling graag de toenmalige Zweedse koning wilde helpen zijn troepen in vorm te krijgen na een mislukte militaire operatie. De door hem ontwikkelde methode concentreerde zich op de voordelen van specifieke lichamelijke bewegingen en hoewel de relatie tussen instructeur en object in die tijd niet erg lichamelijk was, gaf Ling de aanzet tot datgene waar Zweedse massage bekend om is geworden: de fysieke en mentale aspecten van welzijn, alsmede de genezende en heilzame voordelen van de methode.

Het spirituele thuis van de Zweedse massage

Een Zweedse massage is een van de vele massagebehandelingen in de Zweedse kuurhotels. De kijk van Ling op fysiek en mentaal welzijn floreert in Zweedse kuurhotels in heel Zweden. We nemen voor het gemak maar aan dat Ling zou instemmen met de vier kernpunten van Zweedse kuurhotels: beweging, rust, voeding en aanraking. En deze allemaal in combinatie met de rust, kalmte en vitaliserende effecten van de natuurlijke setting van onze kuurhotels.

Kom naar de bakermat van de Zweedse massage.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden