[text]

Zweedse muziek

Zweden rockt – letterlijk – over de hele wereld, met acts van vroeger als ABBA, The Cardigans, Ace of Base en Roxette (sorry, Roxette heeft net een nieuwe start gemaakt) die nog steeds enorm populair zijn. En net zo Zweeds als gehaktballetjes en IKEA.
De ‘tweede golf’ Zweedse muziekacts als Robyn, Lykke Li, Swedish House Mafia, The Knife en talloze anderen vormt het levende bewijs dat het Zweedse muziekfenomeen een blijvertje is.

  • ABBA
  • The Swedish pop group Roxette
  • The Hives
  • Acclaimed electro-pop band The Knife

ABBA

Thank you for the music

Zweden produceert muziekartiesten die wereldwijd oneindig veel cd’s en downloads verkopen en het Madison Square Garden in New York in een paar uur uitverkopen – zoals Swedish House Mafia recentelijk. Of die zoals Robyn gepresenteerd worden in The Daily Show en nummer 1 noteringen overal ter wereld hebben. Doen ze hier soms iets in het water?
Wie weet. Maar wat maakt het uit. Kom naar Zweden en zie je favoriete Zweedse acts in hun eigen omgeving.

Zweedse bands en zangers

ABBA was een Zweedse Super Trouper supergroep in de jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw. En ze zijn waarschijnlijk nog net zo beroemd als toen. Nu kun je de ABBA Stadswandeling maken, die wordt georganiseerd door het Stockholms Stadsmuseum, en een bezoek brengen aan locaties die een link hebben met ABBA.
En je weet maar nooit, over een paar decennia kun je in Stockholm misschien stadswandelingen maken in de sporen van Robyn, Swedish House Mafia en Lykke Li. Of de Soundtrack of our Lives-wandeling in Göteborg. Of misschien wel de Cardigans-wandeling in Malmö. Als jouw favoriete Zweedse band of zanger(es) hier niet genoemd wordt, ga dan eens naar Sweden.se of Swedish Music, waar je nieuwe Zweedse muziek kunt ontdekken.

Live locaties

Stockholm, Göteborg en Malmö zijn de drie grote steden van Zweden en daar vind je podia voor elk type live muziek. Als je je favoriete Zweedse musici live wilt zien spelen in Zweden, ga dan naar songkick.com voor tourdata.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden