[text]

Met een sneeuwscooter door Zweeds Lapland

Maak je keuze uit een aantal soorten safari, variërend van 5-daagse poolcirkelsafari’s naar afgelegen gebieden, bergsafari’s door ruig terrein tot zelfs gezinsvriendelijke safari’s met tochtjes per Caterpillar.

  • Snowmobile in Swedish Lapland

Snowmobile in Swedish Lapland

Wat kun je verwachten? Sneeuwscootersafari’s kunnen naar wens worden ingevuld. Er kan een lunch in de wildernis bijhoren of een diner in een Sami tipi, een sauna, een heet bad, een berghut, een kampvuur. Of ijsvissen. Je kunt ook racen op het ijs, met een auto of een quad, of crossen met een fiets. Geen slecht leven.

Sommige trips zijn geschikt voor beginners, maar voor de sneeuwscootersafari’s boven de poolcirkel en door de bergen moet je een goede lichamelijke conditie en eerdere ervaring met sneeuwscooteren hebben. Als je tenminste heel aan de finish wilt arriveren.

Ook een flexibele instelling is raadzaam, aangezien de plannen onderweg kunnen veranderen vanwege gevaarlijke sneeuwcondities of ‘onvoorziene omstandigheden’.

Tips? Pikante lingerie?

Vergeet het maar. Nu is het tijd voor thermisch ondergoed. En neem je zwemkleding mee voor een sauna en een heet bad. En een toiletsetje voor, nou ja, je weet wel.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden