[text]

Jagen in Zweden

Jagen in Zweden is bijna een nationaal tijdverdrijf: op een bevolking van ruim 9 miljoen mensen zijn er bijna 300.000 jagers. Het jachtseizoen loopt van augustus tot februari en is in verschillende perioden opgesplitst, al naar gelang soorten en regio. Dat betekent schitterende herfstkleuren aan het begin van het seizoen en zeer waarschijnlijk langlaufen in de winter.

  • Hunting in Jämtland

Hunting in Jämtland

Op het jachtmenu

Zweden heeft heel wat vogels en wild. Je kunt schieten op de volgende soorten gevogelte: auer-, moerassneeuw-, hazel- en alpensneeuwhoen, korhaan, gans en eend. Wild waar je op kunt jagen omvat reebok, eland, rendier, edelhert, damhert, wildzwijn, wisent en bever.

Elandenjacht met honden

Neem een getrainde elandhond mee op de jacht en maak het je gemakkelijk. Je hond vindt de eland niet alleen, maar drijft ‘m vervolgens ook in het nauw. En dan kun jij ‘m achterhalen. Jaag een-op-een of in een groep. Het enige wat je hond niet doet, is de eland schieten.

Een jachttrip organiseren naar Zweden

Ga op jacht als ‘betalende gast’ en maak een tour met landeigenaren en jachtploegen. Je Zweedse gastheer kan een jachtvergunning en een verzekering voor je regelen. Je hebt een vergunning van de Zweedse autoriteiten nodig om je eigen vuurwapen te mogen meenemen of je kunt een wapen lenen van een Zweedse jager op voorwaarde dat de eigenaar daarvan je tijdens de jacht vergezelt en je ten minste 15 jaar oud bent.

Zie voor details De Zweedse Vereniging voor de Jacht en Wildbeheer (Svenska Jägareförbundet).

Wist je dat?

Zweden heeft met een populatie van een kwart miljoen de grootste elandendichtheid ter wereld. Meer dan waar jij op kunt richten.

Tips?

Als je geen zin hebt in de echte jacht, dan kun je met Wild Sweden tochten maken om wild te bekijken.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden