[text]

Het Zweedse golfseizoen

Wat het Zweedse golfseizoen mist in lengte, compenseert het in kwaliteit. Zweden biedt golfers milde temperaturen, meestal droge omstandigheden en een groot aantal uren daglicht. Daarmee heeft Zweden een voortreffelijk golfseizoen.

Golfers in Skåne, de zuidelijke golfregio van Zweden, beginnen traditioneel rond de eerste week van april op hun favoriete golfbanen. Naarmate de voorjaarstemperaturen oprukken naar het noorden, maken golfers in heel Zweden de golfspieren los en rond eind mei zijn de meeste regio’s in Zweden klaar voor het golfspel.

  • Kalmar Golf Club in Småland

Kalmar Golf Club in Småland

Juli is een drukke maand om te golfen, omdat dan de Zweedse zomervakantie begint. Golfers uit de hele wereld kunnen in deze tijd overal in Zweden profiteren van warm zomerweer, ook in de noordelijkste gebieden van het land. Een golfer kan boven de poolcirkel in de middernachtzon spelen. De avontuurlijk ingestelde speler kan na middernacht de bal op de tee leggen en een ronde nog altijd op klaarlichte dag afsluiten.

Tegen het einde van de zomer, wanneer het najaar zijn intrede doet in het land, kun je in Zweden geweldig golfen in de frisse heldere herfstlucht, met de prachtige kleuren van rood- en goudkleurend blad. De eilanden Öland en Gotland stellen golfers in staat om tot ver in het jaar te spelen, omdat het op eilanden dankzij de omringende zee niet vaak vriest.

Waar golfers in Stockholm en Göteborg regelmatig tot in november kunnen spelen, mits ze op de lagere temperaturen zijn gekleed, sluit het Zweedse golfseizoen hier af terwijl het in Skåne al haast weer begint. Zweedse golfers kunnen nog altijd naar Skåne reizen om te spelen en slimme bezoekers uit Noord-Europa kunnen profiteren van een Zweeds golfseizoen dat langer is dan je zou denken.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden