[text]

Golfbanen in Zweden

Zweden biedt golfers landschappelijk gezien een grote verscheidenheid. Een groot deel van Zweden bestaat uit bossen. Zuid-Zweden is hoofdzakelijk landbouwgebied, waarbij naar het noorden toe de bebossing toeneemt. Bergen en heuvels zijn dominant in het westen. 15% van Zweden ligt ten noorden van de poolcirkel.

  • Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm
  • Fjällbacka GK, West Sweden
  • Dalsjö Golf Club in Dalarna
  • Halmstad GK, Southern Sweden
  • Billingens Golf Club, between Skara and Skövde
  • Isaberg GK, Småland
  • PGA of Sweden National Golf Club in Skåne
  • Karlstad GK, Värmland
  • Visby Golf Club, Gotland
  • Österlens GK, Skåne

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golfers in Zweden kunnen terecht op golfbanen die in drie hoofdtypes zijn te verdelen. Dat zijn de parkbana, de skogsbana en een combinatie van beide. - De parkbana, te vertalen als parklandbaan, is een vorm die je doorgaans kunt vinden op het golvende terrein van vroegere landbouwgronden. In de stijl van de klassieke Engelse parklandbanen heeft een karakteristieke parklandbaan een volgroeide en goed onderhouden landschapsarchitectuur. Parklandbanen zijn te vinden in de meer open gebieden van het Zweedse platteland en deze zijn doorgaans dan ook eenvoudig tot redelijk goed te belopen. - Een bosbaan betekent dat je op een golfbaan speelt die zo is aangelegd dat je kunt profiteren van de Zweedse heuvels en bossen. Meestal is een bosbaan omgeven door bomen en dat vraagt dan ook om nauwkeurige tee shots. In ruil daarvoor zijn er spectaculaire punten waar je een stop kunt maken om van het uitzicht te genieten voordat je je opmaakt voor de volgende slag. - Park- en bosbaan. Misschien klinkt het een beetje onbescheiden, maar de meeste golfbanen in Zweden zijn van dit type. Een combinatie van de vlakke weiden en de bossen daarboven: deze banen combineren de twee soorten op verschillende manieren. Tenslotte kun je in het zuidelijk deel van Zweden, vanwege de zandgronden langs de kust, een aantal linksbanen vinden. Hoewel sommige banen worden beschreven als “linksachtig” of “type links”, is deze beschrijving meer te danken aan de aard van de bunkers of aan het open landschap dan aan de aanwezigheid van de kust.

Bovallstrand Marina in West Sweden

Zuid-Zweden

Zuid-Zweden heeft een charmant landschap, dat een rijk landbouwgebied, schitterende overblijfselen uit een ver verleden, een prachtige noordwestkust, appelboomgaarden, de mooie regio Österlen en de belangrijkste stad, het kosmopolitische Malmö omvat.

Mosebacke at Södermalm in Stockholm

Stockholm

De bruisende hoofdstad van Zweden zit vol culinaire restaurants, hippe cafes & bars. Ook vind je er mooie musea en winkels. Een heerlijke stad vol cultuur, winkels en activiteiten. Simpelweg Stockholm.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden