Golf spelen in Zweden

  • Golf in Skåne
    Golf in Skåne

    © Michael Denker/skane.com

[text]

Plaatsen

Met de successen van golflegende Annika Sörenstam en de toonaangevende PGA Tour-spelers Carl Petterson en Henrik Stenson heeft Zweden naam gemaakt als golfland. Deze prestatie is des te opmerkelijker in het licht van de lange Zweedse winters, maar weer niet verbazingwekkend gezien de kwaliteit van de golfbanen in Zweden.

Golf is in Zweden, met meer dan 480 banen en 460.000 actieve leden, sterk in opkomst. Je vindt er kampioenschapsbanen als Bro Hof Castle vlakbij Stockholm, Barsebäck GCC in het zuiden en Halmstad GC aan de westkust. Gezien de geografie en topografie van Zweden is het land gezegend met golflandschappen: banen uit een ruige kust gehouwen en andere die enorme bossen met kronkelende stroompjes doorsnijden.

Mii Gullo Spa at Fjällnäs in Härjedalen

Kuuroorden in Zweden

De populariteit van kuuroorden in Zweden neemt steeds verder toe nu veel mensen wel wat extra verwend willen worden als tegenwicht voor hun hectische levenswijze. Tegenwoordig biedt het bezoeken van een kuuroord een zeer complete ervaring.

One of many beaches at Öland

Het eiland Öland

Het eiland Öland is één van de populairste bestemmingen van Zweden voor de zomervakantie. En dat is niet zo gek: je bent er nooit ver verwijderd van het strand en het ondiepe water van de Oostzee. Öland is een strandvakantie, een culturele, sightseeingvakantie én een gezinsvakantie vanwege alle activiteiten voor kinderen. In feite vind je dat allemaal in één vakantie.

Sea fishing in Bohuslän

Vissen in Zweden

In Zweden kun je zo’n 37 soorten vis vangen, gewone én edele soorten. De grootste daarvan zijn snoek, snoekbaars en baars, naast zalm, forel en vlagzalm in snelstromend water. Je kinderen zullen gefascineerd zijn als ze in een glinsterend meer midden in het bos de eerste vangst in hun jonge leventje hebben binnengehaald. Dat en nog veel meer is vissen in Zweden.

Mountain biking in Björkliden, Swedish Lapland

Fietsvakanties in Zweden

Zweden is een groot, fietsvriendelijk land met een goed ontwikkeld netwerk van fietspaden in en rond de steden en goed gemarkeerde fietsroutes in het hele land.

 

In samenwerking met

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden