[text]

Extreme sporten

Zweden heeft lengte en zeer sterk wisselende seizoenen, wordt omgeven door flink wat zee en archipels aan de west- en de oostkant, heeft alpien gebergte in het midden en poolvlakten in het noorden, alsook golvend terrein, bossen en zandstranden in het zuiden. Ja, het is bijna te mooi om waar te zijn. En het is de droom van liefhebbers van avontuurlijke sporten.

  • Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll

Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll

Avonturen op het water

Vaar met een kajak of een kano door de grachten van Stockholm of doe eens ruig en ga peddelen in een van de archipels. Kampeer ‘s nachts op een eilandje. Vang je eigen vis en slaap onder de sterren. Ga vissen in de wildernis van het binnenland. Of word helemaal gek in de Zweedse bergen met wildwatervaren op de stroomversnellingen van de Storfallet.

In het zuiden kun je prima windsurfen en kitesurfen – in de Sont en aan het stadsstrand van Malmö. En vakanties op een vlot op de rivier de Klarälven zijn een absolute must. En nog gezinsvriendelijk ook.

Trekvakanties

Maak een trektocht met een gids door de Zweedse bergen of de wildernis van de Zweedse nationale parken (inclusief het uitgestrekte en schitterende Sarek, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat). Vaak is zo’n avontuurlijke trekvakantie te combineren met quadtochten, zip lining, survival-/kampeerreizen en jagen.

Bevroren meren

Zweden laten zich door wat ijs en temperaturen onder nul de lol van wintersporten niet onthouden. Wat kun je zoal doen? In het hele land kun je in de winter op bevroren Zweedse meren snelheid maken op een kitewing, gaan ijszeilen of toerschaatsen.

Sneeuw en ijs

Naar het noorden? Grijp je pikhouweel en beklim gletsjers en bevroren watervallen. Ga op safari met je eigen hondenspan en woon in iglo’s. Overnacht in het IJSHOTEL. Hoed rendieren en eet in een tipi. Ga er naar hartenlust met een sneeuwscooter op uit om elanden te spotten. Maar vergeet je thermisch ondergoed niet.

Uitersten in de stad

Ook in de steden kun je extreme avonturen beleven: in zowel Stockholm, Göteborg alsMalmö behoren ribvaren en ballontochten tot de mogelijkheden.

Onwijze activiteiten?

Duiken naar scheepswrakken in de Oostzee. Ja, echt waar. Niet alleen zijn er bijna 10.000 geregistreerde scheepswrakken in Zweden, maar er is ook geen houtworm te zien. Te koud waarschijnlijk. Daardoor, én door de lage zoutgehaltes, is de Oostzee, aan de oostkant van Zweden, de droom van elke duiker.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden