[text]

Tochten per hondenslee

Leer in een van de grote skioorden hoe je een span husky’s aanstuurt of gooi alle voorzichtigheid overboord en boek een hondenslee-avontuur in de Zweedse bergen of Zweeds Lapland. Als je eenmaal hebt geleerd hoe het moet, kun je onder begeleiding van een gids meerdaagse of nog langere tochten maken door de imponerende natuur van het winterse Zweden.

  • Nature's Best arrangement Åre Sleddog Adventures

Nature's Best arrangement Åre Sleddog Adventures

Leer hoe

Winter in de Zweedse bergen en in Zweeds Lapland is magisch. En om dat te ontdekken met je eigen span husky’s is echt heel bijzonder. Een groot aantal Zweedse skioorden biedt korte trips per hondenslee aan, onder begeleiding van een instructeur. Het is een prima manier om deze sport te leren kennen voordat je bij een organisator van hondensleetochten of een activiteitencentrum een meerdaagse trip boekt. Deze worden aangeboden door de skioorden Åre, Kläppen en Säfsen in de Zweedse bergen. Dat geldt ook voor de oorden Hemavan-Tärnaby en Riksgränsen in Zweeds Lapland en het iconische IJSHOTEL.

Wanneer ben je volleerd?

Ja, wat kun je verwachten van een meerdaagse trip met een hondenslee in het noorden van Zweden en Zweeds Lapland? De groepen zijn doorgaans klein, tussen de 5 en 8 personen, en worden geleid door een deskundige instructeur. Je leert hoe je de honden verzorgt en hoe je het kunt uithouden in temperaturen onder nul. En hoe jij en de honden per dag tussen de 15 en 40 km kunnen afleggen door een ongerepte wildernis met bevroren meren, maagdelijke bossen, een alpiene omgeving, gletsjers, enz.
Lees hier meer details.

Dichter bij de Zweedse natuur kun je niet komen.

In samenwerking met:

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden