De Zweedse Skioorden

 • Swedish Lapland
  Swedish Lapland

  © Henrik Trygg/VisitSweden

 • Skiing in Swedish Lapland
  Skiing in Swedish Lapland

  © Henrik Trygg/VisitSweden

 • Skiing in Åre
  Skiing in Åre

  © Henrik Trygg/VisitSweden

[text]

Plaatsen

Skioorden zijn er in Zweden van Riksgränsen, dat in het uiterste noorden, boven de poolcirkel is gelegen, langs de door de Zweedse bergen gevormde ruggengraat in het noordwesten en vervolgens verder oostwaarts in de provincie Dalarna.

En door hun noordelijke ligging zijn de meeste skioorden sneeuwzeker tussen Kerstmis en Pasen. Dus kun je in Zweden skiën in het decor van de middernachtzon en de caleidoscopische wereld van het noorderlicht. Waar ter wereld kan dat nog meer?

Sea fishing in Bohuslän

Vissen in Zweden

In Zweden kun je zo’n 37 soorten vis vangen, gewone én edele soorten. De grootste daarvan zijn snoek, snoekbaars en baars, naast zalm, forel en vlagzalm in snelstromend water. Je kinderen zullen gefascineerd zijn als ze in een glinsterend meer midden in het bos de eerste vangst in hun jonge leventje hebben binnengehaald. Dat en nog veel meer is vissen in Zweden.

Mii Gullo Spa at Fjällnäs in Härjedalen

Kuuroorden in Zweden

De populariteit van kuuroorden in Zweden neemt steeds verder toe nu veel mensen wel wat extra verwend willen worden als tegenwicht voor hun hectische levenswijze. Tegenwoordig biedt het bezoeken van een kuuroord een zeer complete ervaring.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf spelen in Zweden

Golf spelen in Zweden, dat meer dan 380 banen telt, is sterk in opkomst. Met de successen van onder andere golflegende Annika Sörenstam heeft Zweden naam gemaakt als golfland.

Snowmobile in Swedish Lapland

Met een sneeuwscooter door Zweeds Lapland

Een sneeuwscootersafari met gids door ongerept Zweeds Lapland is een ervaring die je in extase brengt. Jij, sneeuw, uitgestrekte witte vlakten en een groepje andere avonturiers. Dat is alles.

 

In samenwerking met

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden