[text]

Met het vliegtuig

De binnenlandse vliegmaatschappijen bieden snel, comfortabel en veilig vervoer van Malmö in het zuiden tot Kiruna in het noorden. Je hebt ongeveer drie uur lang een panoramisch gezicht over de hele lengte van het land. Door de grootte van Zweden is het net alsof je van het ene seizoen naar het andere vliegt.

  • Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines

Er is een aantal vliegmaatschappijen dat bij elkaar het grootste deel van het land bedient. SAS is het grootse binnenlandse bedrijf dat op de belangrijkste Zweedse luchthavens vliegt. De meeste binnenlandse vluchten vertrekken van Arlanda, ten noorden van Stockholm, vanwaar je rechtstreeks naar bijna alle Zweedse luchthavens kunt vliegen.
 
Reizen van Arlanda naar Stockholm kan of met de snelle trein, de Arlanda Express, met luchthaven busdiensten, per forensentrein of taxi. Ook de meeste van de bekende autoverhuurbedrijven vind je op Arlanda. Andere luchthavens dichtbij Stockholm zijn Bromma, Skavsta-Nyköping en Västerås. Al deze luchthavens hebben bussen en taxi’s.
 
Je dient ruim voor vertrek op de luchthaven in te checken in verband met verscherpte veiligheidscontroles. Vraag altijd na bij de vliegmaatschappij hoe lang van tevoren dat is. De tijden variëren in verband met wisselende aantallen passagiers op verschillende tijden van de dag.
 
Het beleid van de meeste vliegmaatschappijen is dat inchecken 15 minuten voor vertrek afgerond dient te zijn, dat wil zeggen dat de gate dichtgaat. Sommige maatschappijen staan toe dat passagiers met alleen handbagage rechtstreeks naar de gate gaan.
 
Tickets voor binnenlandse vluchten zijn hetzij rechtstreeks bij de desbetreffende maatschappij te koop (via verkooppunten of via het Internet), hetzij bij reisbureaus.
 
Boekingen en meer informatie en voorwaarden zijn te vinden op de websites

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden