[text]

Neem de trein in Zweden

Reizen per trein door Zweden is absoluut een aanrader. Zweden heeft door het hele land een uiterst efficiënt spoorwegnet. Bezoekers reizen snel en comfortabel door het land met de modernste treinen.

  • Swedish high speed train X 2000

Swedish high speed train X 2000

Op langere trajecten kun je gebruik maken van couchettes en slaapwagons zoals op de routes Malmö - Stockholm, Göteborg/Stockholm - Östersund - Storlien, Göteborg/Stockholm - Luleå - Kiruna - Narvik.
 
Kleinere steden en dorpen kun je bereiken per bus. De busverbindingen sluiten goed aan op het spoorwegnet.
 
Het Zweedse spoorwegnet wordt door een paar grote spoorwegondernemingen beheerd: SJ, Tågkompaniet, Arlanda Express, Snälltåget, DSB First, Öresundståg en Inlandsbanan. Alle Zweedse treinen zijn rookvrij. 

Hogesnelheidstrein X2000

De Zweedse hogesnelheidstrein X2000 reist met snelheden tot 200 km/uur op alle belangrijke trajecten en biedt het hoogste comfort, met op alle stoelen aansluitingen voor radio en muziekzenders, internet en elektriciteit. In de volledig verzorgde business class krijg je een maaltijd geserveerd en in de tweede klas heb je toegang tot een Bistro wagon, waar je warme en koude maaltijden kunt kopen. De X 2000 rijdt op dit moment op de volgende trajecten:
Stockholm - Malmö - Kopenhagen (via de Öresundbrug)
Stockholm - Göteborg
Stockholm - Jönköping
Stockholm - Herrljunga - Uddevalla
Stockholm - Borlänge - Falun 
Stockholm - Gävle - Sundsvall - Östersund 
Göteborg - Malmö - Copenhagen

Stoptreinen en intercitytreinen

Behalve de hogesnelheidstreinen rijden er ook stoptreinen en intercitytreinen. Sommige van deze treinen hebben een bistro of trolleyservice en wagons met aangepaste stoelen voor mindervaliden.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden