[text]

Neem een taxi

Taxi’s brengen je in Zweden snel en comfortabel naar je bestemming. Een groot aantal taxibedrijven, groot en klein, vervoert taxiklanten door heel Zweden.

  • Taxi Kurir operates all over Sweden

Taxi Kurir operates all over Sweden

Afhankelijk van waar je je bevindt, kun je bellen en een taxi bestellen via taxi boekingskantoren, naar een taxi standplaats gaan, of je kunt een taxi op straat aanhouden.
 
Het Zweedse taxivervoer is gedereguleerd. Sommige ondernemers hanteren vaste ritprijzen maar dit kan variëren, afhankelijk van de tijd van de dag en of het weekend is. Daarom is het aan te bevelen je ritprijs vóór vertrek af te spreken. Credit cards worden doorgaans geaccepteerd. In overeenstemming met de regels van de Zweedse Rijksdienst voor het Wegverkeer, is de taxichauffeur verplicht de tarieven duidelijk leesbaar in en buiten de taxi te laten zien.
 
Zweedse taxichauffeurs zijn uiterst bekwaam. Om een taxivergunning te verkrijgen moet de chauffeur zowel goed kunnen rijden als geschikt zijn voor de baan en hij of zij moet aan een aantal medische vereisten voldoen. Vergunningen worden afgegeven door de Zweedse Rijksdienst voor het Wegverkeer.  

Luchthaventaxi's

Luchthaventaxi’s hebben in heel Zweden vaste prijzen. Een database voor tarieven is beschikbaar op hun website. Hier kun je ritprijzen vinden voor een gedeelde of voor je eigen luchthaventaxi naar en van meer dan 3.000 plaatsen in Zweden.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden