[text]

Met de auto

Van Nederland naar Zweden met je eigen auto is goed te doen. Wil je niet te veel kilometers rijden, dan kun je kiezen voor een langere overtocht met de veerboot. Maar ook als je liever door wilt rijden, kun je via de bruggen in Denemarken in één dag het zuiden van Zweden bereiken.

  • Öresundsbron, connects Malmö and Copenhagen
  • Different options to go to Sweden by train
  • Different options to go to Sweden by ferry
  • Seat belts is required also in the back seat

Öresundsbron, connects Malmö and Copenhagen

Met eigen auto via de bruggen

De afstand tussen Utrecht en Malmö is 800 kilometer (via Puttgarden - Rödby en Öresundbrug). Wil je geen gebruik maken van een veerverbinding, dan kun je ook via Noord-Duitsland en Denemarken rijden, waarbij je gebruik maakt van de bruggen in Denemarken. De afstand Utrecht - Malmö is dan 935 kilometer. De bruggen zijn allemaal belast met tol. Deze kun je ter plekke betalen, ook met je credit card. Meer informatie over de tarieven vind je in de link onder Aanbevolen links. 

Met eigen auto via een veerboot

Afhankelijk van waar je in Zweden naar toe wilt, kun je kiezen voor een veerverbinding. Bijvoorbeeld naar Trelleborg in het zuiden, of Helsingborg, Varberg of Göteborg aan de Westkust. In ´veerdiensten´ vind je meer informatie over de diverse veerverbindingen.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden