Zuid-Zweden

  • Bovallstrand Marina on the West Coast

    Bovallstrand Marina aan de westkust

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

  • Canola field in Skåne

    Canola veld in Skåne

    © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Als je televisieserie Wallander op basis van de boeken van Henning Mankell hebt gevolgd, heb je in een notendop ook de zuidpunt van Zweden redelijk goed gezien. En vooral Ystad, de plek van de misdrijven. Zo mooi is het echt: met golvende vlakten, witte huisjes in de verte en eindeloze zandstranden. Is dat Zweden, vraag je je af.

Er staan je hier nog meer verrassingen te wachten. De kustlijn van de beroemde Kullaberg in het noorden ligt bezaaid met bekende vissersplaatsjes als Mölle en Arild en exclusieve stadjes aan zee, zoals Torekov en Båstad.

Doordat het één van de rijkste agrarische regio’s van Europa is, is Zuid-Zweden groot op de markt voor kleinschalig, ambachtelijk geproduceerd voedsel. Lam, wild, gans en schaaldieren: allemaal even lekker. Kom dus genieten in de restaurants, bistro’s, bars en cafés in Malmö.

Meet Sweden at Vakantiebeurs!

Zweden op de Vakantiebeurs

Zien we je ook op de Vakantiebeurs dit jaar? Van 13 t/m 17 januari 2016 vind je het team van VisitSweden in de Jaarbeurs in Utrecht. En je kunt Zweden niet over het hoofd zien dit jaar, want op het Scandinaviëplein is van alles te beleven. Je vindt ons in hal 10, B026. De leukste voorbereiding op je vakantie naar Zweden start in Utrecht. Tot dan!

Gothenburg in West Sweden

Göteborg

Go, go Göteborg. Ook wel de eethoofdstad van Zweden genoemd en altijd de poort tot de prachtige Zweedse westkust.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf spelen in Zweden

Golf spelen in Zweden, dat meer dan 380 banen telt, is sterk in opkomst. Met de successen van onder andere golflegende Annika Sörenstam heeft Zweden naam gemaakt als golfland.

Stenshuvud National Park in Skåne

Zuid-Zweden aan zee

Bij Zweden denk je niet direct aan de zee, maar die is er volop. Ontdek de kust in het zuiden.

Western harbour in Malmö

Malmö

Malmö is dé stedelijke bestemming in Zuid-Zweden. Het kosmopolitische en prettig compacte Malmö is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden met nieuwe, duurzame wijken als het westelijke havengebied en met fascinerende architectuur als van de wolkenkrabber Turning Torso.

Lowland hiking in Southern Sweden

Wandelroutes in Zweden

De paden door het lage land van Midden- en Zuid-Zweden lopen kriskras door het binnenland en naar de oost-, west- en zuidkust van het land. En overal vind je shelters, jeugdherbergen en campings. 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden