[text]

Het Ystad van Wallander

Ystad is tegenwoordig wereldberoemd door de fictieve inspecteur Wallander uit de boeken van Henning Mankell. Met zijn middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, de geplaveide straten met kinderkopjes en de zonovergoten pleinen is de stad echt net zo aantrekkelijk als deze in de films en televisieserie wordt afgeschilderd.

  • Stortorget in Ystad, Skåne
  • Kenneth Branagh as Kurt Wallander

Stortorget in Ystad, Skåne

Als je een bezoek brengt aan het plaatselijke VVV-kantoor in Ystad kunnen de medewerkers je met alle plezier wat vertellen over de ‘In de voetsporen van Wallander’-wandeling en over de conceptuele rondleidingen, waarbij je zelf kunt proberen één van de moordzaken van Wallander op te lossen. Bij de VVV kan je ook het ‘Wallander-pakket’ boeken. Daarnaast is er ook nog een Wallander-app die je voor je smartphone kunt downloaden.

De stad heeft daarnaast een fascinerende geschiedenis, musea en kunstgalerieën van topklasse en 40 km zandstrand. Het schitterende golvende landschap van Skåne ligt pal voor de deur. Er zijn kuststeden die echt alles hebben.

Als je meegaat op een van de Wallander-rondleidingen, krijg je het grootste deel van de stad en de voornamelijk historische attracties te zien. Doe je dat niet, de belangrijkste zijn het Sankt Knuts plein, het 12e-eeuwse franciscaner klooster (Gråbrödraklostret) en de aangrenzende Sankt Petri-kerk met museum. Je vindt volop goede cafés en restaurants in Ystad en nee, je hoeft niet net als inspecteur Wallander te leven op pizza en hamburgers alleen.

Ystad ligt in de prachtige regio Skåne in het zuiden van Zweden. Het is een geweldige uitvalsbasis om de cultuur, tradities, historische locaties, levendige steden en dorpen en natuur van deze streek te ontdekken.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden