[text]

Götakanaal

Het is een kanaal, het heet Göta, de beroemde ingenieur Baltzar von Platen legde het tussen 1810 en 1832 aan en het is een van de grootste bouwprojecten die ooit in Zweden zijn ondernomen.

  • Göta Kanal

Göta Kanal

Waar ligt het?

Het Götakanaal loopt van Sjötorp aan het Vänernmeer naar Mem, Slätbaken, is 190 kilometer lang en heeft 58 sluizen.

Musea over het kanaal

Je hebt de keuze uit twee musea. Oh! Spannend! Inderdaad, dat klopt. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kanaal ga je naar de Götakanaal tentoonstelling in Motala en voor informatie over de scheepvaart door het kanaal ga je naar het Sjötorp kanaalmuseum.

Sociale trekpleisters

Kies een van de 21. Meer aan en relax in een van de 21 jachthavens langs het Götakanaal. Het zijn echte sociale pleisterplaatsen en aanmeren is inbegrepen in het vaargeld voor het kanaal.

Te voet, per fiets of per boot

Op veel plekken langs het kanaal kun je boten, kano’s en kajaks huren. De oude trekweg langs het kanaal is een van de populairste fietsroutes van Zweden en langs deze route liggen ook veel mooie wandelpaden. Het kanaal is een uitstekende plek om te zeilen.

Iets wat je gezien móet hebben

Neem eens een kijkje bij de sluizen bij Berg, zeven achter elkaar gelegen, onderling verbonden sluizen die de boten vanaf het Roxenmeer zo'n 18 meter omhoogbrengen.

Tips?

Maak ‘s zomers in het hoogseizoen met een plezierboot een tocht van 6 à 7 dagen tussen Mem en Sjötorp.

Maak gratis gebruik van WiFi in de havens van Söderköping, Berg, Motala en in het scheepswerfgebied van Sjötorp.

Wanneer?

Het kanaal is gewoonlijk voor verkeer geopend van 4 mei tot en met 30 september. Controleer dit voordat je gaat boeken op de website van het Götakanaal.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden