[text]

Gesponsorde links

De archipel van Stockholm

De archipel van Stockholm is een verzameling van zo’n 30.000 eilanden, scheren en rotsen die zich tot 80 km ten oosten van de stad in de Oostzee uitstrekt. In sommige gevallen gaat het om grote bewoonde eilanden, die beroemd zijn vanwege hun swingende zomerfeesten, andere zijn weinig meer dan stenige buitenposten of met gras begroeide heuveltjes, die alleen door een toevallige zeehond of kajakvaarder worden bezocht.

  • Take the steamboat to the Stockholm archipelago
  • Summer dinner at Fejan, Stockholm archipelago
  • Utfredel close to Norrtälje, Stockholm archipelago
  • Summer night at Sandhamn, Stockholm archipelago
  • Close to Island Borgen, in Stockholm archipelago
  • Huvudskär islet, Stockholm archipelago

Take the steamboat to the Stockholm archipelago

Sightseeing het hele jaar door

De populairste manier om de archipel, die de Zweden overigens skärgården noemen, te bekijken, is per veerboot. Daar kun je net zo makkelijk vijf weken als vijf uur aan besteden. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij respectievelijk de veerdienst Cinderella en de bootmaatschappij Waxholmsbolaget.

Activiteiten?

Je kunt varen, wandelen, vissen, kajakvaren op zee, fietsen, zwemmen en zelfs ijszeilen. In augustus kun je wilde bessen plukken en in augustus en september paddenstoelen. Maak je eigen vis klaar op een barbecueplaats op een camping of ga lekker uit eten in een beroemd Zweeds restaurant op Fjäderholmarna, Grinda of Värmdö.

Waar verblijf je?

Ooit was de archipel van Stockholm, de grootste van Zweden, het toevluchtsoord van boeren en vissers. Nu is hij het thuis van een aantal van de meest chique Stockholmers en vind je er meer dan 50.000 vakantiewoningen, variërend van rode, houten hutten met één ruimte tot van alle gemakken voorziene, ik-heb-de-loterij-gewonnen-villa’s. Maar je hoeft niet van hier te zijn om er te overnachten. Veel mensen gaan kamperen, reserveren een herberg of huren een huisje. Ook kun je overnachten in een traditioneel plattelandspension of een deftig hotel.

Tip!

Je kunt ook per RIB-boot naar de archipel en als je op een eiland bent blijven steken en er snel weg moet, zijn er ook taxiboten in de archipel.

Wanneer?

Populair in de zomervakantie, maar de archipel is het hele jaar mooi en je kunt er het hele jaar heen.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden