[text]

Power of Fashion in het Nordiska museet

Het Nordiska museet in Stockholm heeft pionierswerk verricht met een doorlopende expositie over Zweedse kleding in de afgelopen 300 jaar en het laat zien hoe mode sociale groepen definieert en hun identiteit beïnvloedt. Een expositie over de jaren 80 van de 18e eeuw, de jaren 60 van de 19e eeuw en de jaren 60 van de 20e eeuw toont hoe en waarom Zweden gekleed waren als ze waren.

  • Nordiska Museet - Nordic Museum
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet

Nordiska Museet - Nordic Museum

De tentoonstelling Power of Fashion neemt je mee op een reis door de tijd en is daarbij gericht op de Zweedse mode. Deze tentoonstelling concentreert zich daarbij op drie belangrijke decennia in drie verschillende eeuwen: de jaren 80 van de 18e, de jaren 60 van de 19e en de jaren 60 van de 20e eeuw.

Stelende modeliefhebbers

De expositie ‘Verboden luxe’ vertelt je over de gevolgen van het Zweedse embargo op mode in de 18e eeuw, hoe overdaad en luxe bijna illegaal waren in die tijd en hoe een smokkelhandel van ondergrondse materialen op gang kwam.

Absolute oplichterij

De hommage aan een ‘duurzame’ Zweedse kledingstijl toont de kunst van het verstelwerk door de eeuwen heen, wat in schril contrast staat met de kunstmatig armoedige kleding in de meer recente mode.

Van Algots tot Acne

De jeanstentoonstelling ‘Youth Fashion’ legt de nadruk op het Zweedse ‘Algots’, een jeans met de rits opzij die tussen 1947 en 1960, toen er een importverbod op Amerikaanse jeans was, zijn weg naar de top wist te bevechten. Van Algots naar Acne merkjeans met internationale faam - Zweden, je hebt het ver geschopt!

Tip!

verbluffend imposante gebouw van het Nordiska museet staat op het bladerrijke deel van het eiland Djurgården. Je komt er per bus, boot, tram of te voet vanuit het centrum. En mocht je geïnspireerd zijn door de jeanstentoonstelling, dan kun je naderhand door naar de flagship store aan het Norrmalmstorg.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden