[text]

Zweeds Lapland

Waar kan het ‘s winters -40 °C en ’s zomers +30 °C zijn? Waar vind je de laatste wildernis van Europa en het thuis van het enige inheemse volk in Europa, de Sami? Waar is het land van de acht seizoenen, het noorderlicht en de middernachtzon? Noord-Zweden. Zweeds Lapland.

  • Dog sledding in Swedish Lapland
  • Rapadalen in Sarek, Swedish Lapland
  • Treehotel in Swedish Lapland
  • Fishing in Jokkmokk, Swedish Lapland
  • ICEHOTEL in Swedish Lapland
  • Midnight sun at Mount Nuolja at the hour 00:15
  • Northern light in Swedish Lapland

Dog sledding in Swedish Lapland

Het noorderlicht

Het Aurora Sky Station in het nationale park Abisko is speciaal gebouwd om naar de grootste lichtshow op aarde – het noorderlicht – te kunnen kijken. En omdat het er praktisch bijna altijd onbewolkt is, is daar geen betere plek voor. Bezoek het Abisko Bergstation, neem een stoeltjeslift naar het Aurora Sky Station, geniet er van een culinair diner, leun achterover, kijk omhoog en bewonder één van de grootste shows op aarde.

Middernachtzon

Op het hoogtepunt van de zomer is het hier onafgebroken licht. Ski door tot aan de zomer in het exotisch afgelegen Riksgränsen. Speel 24/7 golf. Echt waar. In de rivieren rondom Skellefteå zit wilde zalm en forel en Umeå is een prima uitvalsbasis voor fietsen, (kano)varen en zelfs voor bergbeklimmen.

Geen berg is hoog genoeg

Bergbeklimmers en wandelaars weten de grotere bergplaatsen van Zweeds Lapland, zoals Abisko, Björkliden en Riksgränsen te waarderen. En dat geldt ook voor het massief rond de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden, eveneens een geliefd centrum voor wandelaars en avonturiers.

Doen, zien, ontmoeten

Er is hier het hele jaar door een hoop te doen. Wandelen, afdalen en langlaufen, vissen, kanovaren en vlotvaren op de rivier, klimmen, sneeuwscooteren, fietsen, hondensleeën, tochten per rendier en ijsbrekertrips. En je kunt ook kennis maken met de Sami bevolking: de inheemse Scandinaviërs met hun unieke cultuur, handwerk en tradities. Bij Luleå kun je zelfs dineren op het ijs van de Botnische Golf.

Hotels die het verschil maken

Noord-Zweden omvat Zweeds Lapland, waar je het wereldberoemde IJSHOTEL vindt. Daar kun je eten vanaf borden van ijs, drinken uit glazen van ijs en slapen in -5 °C in een hotel dat gemaakt is van ijs en sneeuw. Of logeer in het Boomhotel, dat – inderdaad – een hotel in de bomen is. Je vindt het in de buurt van Luleå. Het is een verzameling luxueuze boomhuizen, inclusief de UFO, a Room with a View, de Mirrorcube, de Tree Sauna en het Bird’s Nest.

Dog sledding in Swedish Lapland

Zweeds Lapland

Het is uitgestrekt en majestueus, met een enorm oppervlak aan ongerepte natuur. En het is de laatste wildernis van Europa.

Lookout from Skierffe, Rapadalen in Swedish Lapland

De nationale parken van Zweden

Zweedse nationale parken met bos-, berg- en zeelandschappen en een flinke portie Zweeds avontuur.

Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll

Extreme sporten

Alles kan, van adventure racing, kajakvaren in de archipel, ribvaren, kitewingen op een bevroren meer, wildwatervaren, ijsklimmen, zip lining in het bos tot hondensleeën en heliskiën.

Sarek in Swedish Lapland

Wandelen in de wildernis van Sarek

Meer dan 2.000 vierkante kilometer woeste, ruige en ongecultiveerde natuurlijke schoonheid? 100 gletsjers? En zes van de hoogte toppen van Zweden? Welkom in Sarek.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden