Noord-Zweden en Zweeds Lapland

  • Midnight sun in Swedish Lapland

    Zonsondergang in Zweeds Lapland

    © Tomas Utsi/imagebank.sweden.se

  • The Northern lights in Swedish Lapland

    Noorderlicht in Zweeds Lapland

    © Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Noord-Zweden, inclusief het legendarische Zweeds Lapland, is uniek. Waar kun je nog meer het IJSHOTEL bezoeken? Waar anders kun je rond het kampvuur zitten met een Samische gids, terwijl je elkaar onder het genot van de plaatselijke souvas verhalen vertelt over de avonturen die je die dag hebt beleefd bij het hondensleeën? Of ontdek jij het zuidelijke Lapland, de regio Gold of Lapland, in de prachtige zomermaanden of de spectaculaire wintertijd? En waar anders dan bij het Aurora Sky Station kun je in grotere verwondering naar het noorderlicht staan kijken?

Ga ‘s zomers in de middernachtzon vliegvissen op zalm en Arctische riddervis of trek de veters van je wandelschoenen aan en tackle het wereldberoemde Koningspad (Kungsleden).

De steden Luleå en Kiruna liggen niet ver van de poolcirkel en vormen de laatste grotere buitenposten van beschaving, moderne wereld en comfort. De wildernis is maar een paar minuten weg.

Het is nergens als in Noord-Zweden en Zweeds Lapland.

Snowmobile in Swedish Lapland

Met een sneeuwscooter door Zweeds Lapland

Een sneeuwscootersafari met gids door ongerept Zweeds Lapland is een ervaring die je in extase brengt. Jij, sneeuw, uitgestrekte witte vlakten en een groepje andere avonturiers. Dat is alles.

Räitavagge, Kebnekaise, Swedish Lapland

De Zweedse bergen

De bergen in Zweden zijn van het Caledonische type. Bij de poolcirkel bereiken ze een hoogte van 2000 meter en bergbeklimmers bieden ze opwindend steile passages.

Vindelfjället in Swedish Lapland

Gold of Lapland

Ruige natuur, sprankelende meren, woeste bergtoppen, maar ook de beroemde Västerbotten kaas, de indrukwekkende geschiedenis van de mijnindustrie en een eindeloos aanbod aan culturele, actieve en culinaire uitstapjes. Dát is Gold of Lapland, het noordelijke deel van Västerbotten. Dit deel van Lapland is een perfecte bestemming voor zowel avontuurlijke vakantiegangers, rustzoekers als actieve families. Geniet in elk jaargetijde van deze adembenemende Zweedse regio!

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden