Midden-Zweden

  • Nordåker in Dalarna

    Nordåker in Dalarna

    © Synöve Borlaug Dufva/imagebank.sweden.se

  • Uppsala Castle

    Uppsala kasteel

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Midden-Zweden geeft je een kick door de vele coole plaatsen die je kunt bezoeken en de vele leuke evenementen en activiteiten.

Uiteraard moet je de hoofdstad Stockholm ervaren, maar neem ook de middeleeuwse stad Uppsala en Sigtuna in je reisroute op. Verder naar het noordwesten, in de provincie Dalarna, kun je met de fantastische Grote Kopermijn in Falun het eerste werelderfgoed afvinken dat op de lijst van de UNESCO staat vermeld.

Dancing around the maypole. Midsummer in Sweden

Midzomer (Midsommar)

Het begin van de zomer gaat bij de Zweden niet zomaar voorbij. Dat wordt uitbundig gevierd tijdens Midsommar. Voor veel Zweden is Midsommar misschien wel het belangrijkste feest van het jaar. En dat is niet compleet zonder de bekende meiboom, bloemenkranzen, veel zang en dans en natuurlijk is een Zweeds feest niet compleet zonder heerlijk eten & drinken.

Mosebacke at Södermalm in Stockholm

Stockholm

De bruisende hoofdstad van Zweden zit vol culinaire restaurants, hippe cafes & bars. Ook vind je er mooie musea en winkels. Een heerlijke stad vol cultuur, winkels en activiteiten. Simpelweg Stockholm.

Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Zweedse cultuur

De kleren die je draagt, de online muziek waar je naar luistert, de boeken die je leest, de films waar je naar kijkt, de meubels die je koopt. De kans is reëel dat er iets van Zweeds in zit.

The old part of the city Linköping

Linköping en Norrköping

Ontdek Linköping! Deze verrassende bestemming heeft een prima mix van rijke historie, knusse sfeer en eindeloze natuur in petto. Zusterstad Norrköping ligt op een uurtje afstand en bruist van de creativiteit. KLM vliegt je in anderhalf uur naar naar Linköping. Een combinatie van deze twee leuke steden is dus snel gemaakt. Ontdek het hier.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden