[text]

Hälsingland & Gästrikland

Hälsingland & Gästrikland is een grote regio waar je uitstekend tot rust kan komen, maar waar ook heel veel recreatiemogelijkheden zijn. Geniet van de afwisselende natuur in de regio, variërend van de archipel met zon, zand en een scala aan zee-avonturen, diepe en mysterieuze bossen of hoge bergen. Fauna, zoals bevers, beren, wolven, elanden, veelvraten en lynxen zijn er te zien. Zwemmogelijkheden zijn er volop in de provincie, zowel de zee als talloze meren zijn gemakkelijk bereikbaar. De bergachtige omgeving is ook een perfect gebied voor stevige wandelingen of bijvoorbeeld downhill fietsen.

  • Farmhouses of Hälsingland, World Heritage Site
  • Farmhouses of Hälsingland, World Heritage Site
  • The troll glade in Hälsingland
  • Järvsö in Hälsingland
  • A forest homestead in Hälsingland
  • Järvsö ski resort in Hälsingland
  • Bear watching with Vargas, Hälsingland
  • A lynx in the forest of Hälsingland

Farmhouses of Hälsingland, World Heritage Site

Hälsingland


Hälsingland is het noordelijke deel van de regio. De natuur is hier ruiger, met hoge bergen en brede rivieren die door het prachtige landschap naar de zee stromen. Hälsingland is wild, mooi en magisch en heeft veel spannende avonturen voor het hele gezin te bieden. Bijzonder trots is men hier natuurlijk op de statige, versierde boerderijen, de “Decorated Farm Houses of Hälsingland”. Sinds de zomer van 2012 staan zeven van deze boerderijen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Gävle en haar omgeving

Gävle is de grootste stad van de provincie en ligt aan de kust. Hier vind je een ruim aanbod aan restaurants, winkels en musea, zoals het Zweedse Gevangenismuseum en het Spoorwegmuseum. Buiten de stad ligt het dierenpark Furuvik dat niet alleen een dierentuin, maar ook een camping, pretpark en zwemparadijs heeft. In het recreatiegebied van Högbo Bruk kun je wandelen, kanoën, zwemmen, vissen en golfen, er is een speeltuin en er worden kajaks en kano’s verhuurd. Gävle heeft ook mooie zandstranden voor wie zin heeft in een duik in zee. Er is plaats genoeg voor alle strandgangers!

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden