[text]

Winkelen in Malmö

Malmö staat borg voor eclectisch shoppen. Het heeft een 16e-eeuws marktplein, een populaire vlooienmarkt, een waslijst aan winkelcentra en nieuwe veelbelovende winkelgebieden.

  • Art and design by Formargruppen in Malmö
  • Interior design store Olsson & Gerthel in Malmö
  • David Design, Swedish interior design store
  • Swedish design at Liebling in Malmö
  • ESC in Malmö 2013
  • ESC in Malmö 2013
  • Fair Trade Coffee at Café Barista in Malmö
  • Shopping in Malmö
  • Shopping in Malmö

Art and design by Formargruppen in Malmö

Trendsetters

Davidshall is het nieuwste funky gebied van Malmö, met een massa winkeltjes met vintage en onafhankelijke/eigen ontwerpen. Ga naar Lollopard voor prikkelende patronen en shop bij Tjallamalla voor Zweedse ontwerpers. En ga naar de Fersens väg en de omringende straten voor vintage.
 

Winkelcentra

Malmö heeft winkelcentra overal in het centrum. De Triangeln is het grootste, met alles onder één (glazen) dak. In dezelfde geest, ook in het centrum, zijn de winkelcentra Entré, Hansa en Caroli. Even buiten het centrum vind je het grote Mobilia met een ruime keuze aan winkels.
 

Ecochic

Malmö heeft aan het Drottningtorget zijn eigen gebied voor ecochic, met een groot aantal ecocafés, een boerenmarkt in voorjaar en najaar en winkels die ecologievriendelijke kleding verkopen.
 

Historisch winkelhart

Het Lilla Torg is het charmante, met kinderkopjes geplaveide plein met zijn halfhouten, namiddeleeuwse huizen, waar je Zweeds handwerk en designs van de inheemse Sami bevolking van Zweeds Lapland kunt kopen. Ga naar het Form/Design Center voor winkels en exposities die gespecialiseerd zijn in Scandinavisch design.
 

Zweeds design

Olsson & Gerthel doen alles, van interieurs en fantastisch functioneel, maar glad en modern Scandinavisch meubilair tot tassen en accessoires. De David Design conceptwinkel is inspirerend voor kleurrijke interieurideeën en Liebling heeft fraai design, van mode tot interieurs tot cadeauartikelen.
 

Culturele souvenirs

Ga om rechtstreeks handwerk te kopen bij 20 regionale professionele handwerkkunstenaars naar de Formargruppen, een kunstenaarsgroep met een winkel en een galerie en gespecialiseerd in hedendaags handwerk. Voor interieurgebruiksvoorwerpen en geschenken in retrostijl shop je bij Miss Juniversum. Voor een injectie met Zweedse gekkigheden. En liefhebbers van antiek zal een bezoekje aan Rågers Antique & Design goed doen.


Mag je niet missen

Eten op het Möllevångstorget ofwel ‘Möllan’ – de opwindendste plek van Malmö. Dit is de ultieme definitie van een kleurrijke buurt, met een fruit- en groentenmarkt en een eindeloos aantal cafés en restaurants, die gespecialiseerd zijn in eten uit de hele wereld.


Klik hier voor meer informatie over winkelen in Malmö.

Rondreizen en geldzaken

Lopen is de beste manier om overal te komen in Malmö, omdat de afstanden tussen de winkels maar kort zijn. Je kunt overwegen om een fiets te huren, een andere slimme manier om deze mooie stad te bekijken. Je hebt geluk dat de Zweedse kroon betere tijden heeft gekend, met name ten opzichte van de euro. Dus dit is waarschijnlijk hét moment om naar Malmö te komen en wat koopjes te doen.

Openingstijden winkels in Malmö:

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 – 18.00/19.00
Zaterdag: 10.00 – 15.00/16.00
Zondag: 12.00 – 16.00

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden