[text]

Westelijk Havengebied

Het Westelijk Havengebied ligt aan de Sont en is gebouwd op wat ooit de scheepswerf Kockums was. De stad heeft dit vervuilde, verwaarloosde gebied aangepakt en door met internationaal vermaarde vastgoedontwikkelaars en architecten te werken, is het nu een toonbeeld van duurzaam leven en werken geworden. En een opwindende plek om te bezoeken.

  • Western harbour in Malmö

Western harbour in Malmö

Duurzaamheid en kwaliteit van leven staan in het Westelijk Havengebied boven aan op de agenda. Kom meer aan de weet over duurzame ontwikkeling in het Westelijk Havengebied of doe een rondleiding duurzaam Westelijk Havengebied.

De kwaliteit van leven uit zich hier in de gedurfde architectuur van woningen en bedrijfs- en overheidsgebouwen. En in de fraai aangelegde grachten, vijvers en waterlopen, alsook in de groene ruimtes (soms boven op de gebouwen). Gewoon om van te genieten. De kust is afgeladen met restaurants, bars, cafés en nachtclubs en profiteert zo volop van de nabijheid van het water. Vooral in de zomermaanden bruist het hier.

Maak eens een wandeling langs de kust voor een schitterend zicht op de 8 kilometer lange Sontbrug, die een overspanning naar Denemarken vormt. Ook de wolkenkrabber Turning Torso staat hier en deze steekt als een baken 200 meter boven dit nieuwe, aan zee gelegen stadsgezicht van appartementen, kantoorgebouwen, stranden en kustlijn uit.

Kijk hier voor een groene kaart van Malmö

De stad Malmö is toonaangevend in de wereld voor wat betreft duurzame stadsontwikkeling. Kijk hier voor meer details.

Wanneer?

Malmö en het nieuwe Westelijke Havengebied zijn het hele jaar door fantastische bestemmingen om de ‘nieuwe’ zuidkust van Zweden te ervaren.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden