[text]

De stranden van Malmö

Het 2,5 kilometer lange strand Ribersborg is de plek waar jong & oud en dik & dun uit Malmö, maar ook bezoekers vanuit de hele wereld in de zomermaanden met veel plezier komen zwemmen, zonnebaden of gewoon lekker komen luieren. En dat op loopafstand van het centrum.

  • Ribersborg beach in Malmö

Ribersborg beach in Malmö

Het Ribersborg Kallbadhus (een badvoorziening die gebruik maakt van zeewater) bevindt zich op een pier die uitsteekt in de Sont, het water tussen Zweden en Denemarken. Hier kun je baden in adamskostuum of met zwemkleding aan (het is een voorziening voor naakt baden) in afzonderlijke sauna’s voor mannen en vrouwen. Je vindt er ook een café-restaurant en, alleen voor de dames, een solarium en massagevoorziening.

Als je op strand Ribersborg in de richting van Denemarken kijkt, ligt aan je rechterhand het westelijk havengebied (Västra Hamnen). De bijna niet te missen ‘Turning Torso‘ priemt scherp de lucht in tot bijna 200 meter boven dit nieuwe, aan zee gelegen stadsgezicht van appartementen, kantoorgebouwen, stranden en kustlijn. Langs de kust vind je hier talloze restaurants, bars, cafés en nachtclubs, waardoor het er vooral in de zomermaanden zeer levendig is.

Vanaf het westelijk havengebied (Västra Hamnen) heb je schitterend zicht op de 8 kilometer lange Sontbrug, de gracieuze overspanning tussen Zweden en Denemarken, dat je op een heldere dag kunt zien liggen. Ga voor het beste zicht naar het uitkijkpunt Luftkastellet.

De zomermaanden zijn de beste tijd van het jaar om van het strandleven in Malmö te genieten. Maar Malmö is met zijn nieuwe westelijke havengebied (Västra Hamnen) het hele jaar door een fantastische bestemming, waar je de zuidkust van Zweden echt kunt beleven.

Kijk hier voor meer informatie over Malmö

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden