[text]

Natuur in Malmö

Malmö staat bekend om zijn stadsparken (16 en dat aantal groeit) en prachtige grachten, die zich door de oudere stadsdelen slingeren. Je kunt fietsend, varend of wandelend van de ene vredige oase naar de andere. De parken van Malmö liggen immers op korte afstand van elkaar.

  • Western Harbour in Malmö
  • Pildammsparken in Malmö
  • Ribersborgs beach, Malmö

Western Harbour in Malmö

Parken & Tuinen

De belangrijkste parken – Folkets Park, Slottsparken (tuin van slot Malmö), Pildammsparken en Kungsparken – vormen een groene band tussen het stadsstrand bij Ribersborg en het deel van de stad met het stadion. Andere favoriete parken zijn het Raoul Wallenberg Park, Bulltofta en de Bunkeflo ängar. Om te picknicken, te wandelen en te sporten. En in de (zeer fraaie) Koningin Silvia Rozentuin worden ’s zomers in de buitenlucht theatervoorstellingen en concerten gegeven.

Parken aan zee

 Het Westelijk Havengebied (Västra Hamnen) is het ultramoderne nieuwe deel van de stad met een schitterend zicht op de 8 kilometer lange Sontbrug, de gracieuze overspanning tussen Zweden en Denemarken. Het is groen, het is uitgestrekt, het is aan zee gelegen. En met twee parken is er veel open ruimte: het Scania Park en het Dania Park, beide met uitmuntende parkarchitectuur.

Blote billen aan het strand

Langs het 2,5 km lange strand bij Ribersborg vind je een groot aantal restaurants, bars, cafés en nachtclubs. En het Ribersborg Kallbadhus, waar je met de billen bloot kunt (het is een badinrichting die gebruik maakt van zeewater, met sauna’s en de mogelijkheid om naakt te baden. Oei. Spannend). Andere stranden in Malmö zijn het Scaniabadet in het Westelijk Havengebied, alsook Sibbarp en Klagshamn.

De tuin van slot Malmö, waar een breed scala aan biologische producten wordt verbouwd, moet je beslist zien als je geïnteresseerd bent in stadstuinieren. Je kunt er planten, fruit en groenten kopen of gewoon een hapje eten bij het behoorlijk beroemde (en zeer populaire) biologische café.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden