[text]

Het nachtleven van Malmö

Malmö is een compacte stad en clubs, pubs, bars en podia met livemuziek liggen op loopafstand van elkaar. Laat het feest maar beginnen op het Lilla Torg, het middelpunt van nachtelijk Malmö.

  • Bar and restaurant Victors at Lilla torg in Malmö

Bar and restaurant Victors at Lilla torg in Malmö

Waar ga je de nacht in

Alles begint op het Lilla Torg (‘Kleine Plein’) in het centrum van Malmö. Populaire bars zijn hier onder andere bar-restaurant Mello Yello aan het Lilla Torg 1, Bar Celona aan de Adelgatan 2 voor drankjes en tapas en Harrys Bar, pub en restaurant aan de Södergatan 14. Ga voor drankjes, eten en het bekijken van de plaatselijke bevolking in feeststand naar Victors in het midden van het plein.

Blijven doorgaan

Van het ‘kleine plein’ naar het ‘grote plein’. Ook het Stortorget (‘Grote Plein’) is een populaire plek voor het uitgaanspubliek in Malmö. Als je vanaf het Lilla Torg (‘Kleine Plein’) komt, hoef je alleen maar de hoek om. Breng een bezoekje aan nachtclub Etage aan het Stortorget 6: je vindt er vijf bars en twee dansvloeren. En qua muziek alle smaken, van hits tot house. Deep, dat vlakbij ligt aan de Amiralsgatan 20, organiseert op zaterdagen op zijn twee dansvloeren nineties-avonden. Dus als je niet genoeg kunt krijgen van Depeche Mode of Ace of Base, dan is dit de plek waar je moet wezen. Om de hoek vind je aan de Spångatan 38 Babel, volgens de eigenaar ‘het mekka op het gebied van concerten, club en dance’. Vroeger zat hier een kerk en boven de voordeur zit een enorme verlichte crucifix. Moet een bezoek waard zijn.

Probeer voor legendarische live rockmuziek Kulturbolaget, ofwel ‘KB’ zoals ze hier zeggen, aan de Bergsgatan 18. In hetzelfde gebouw zit op de hoek Vinylbaren, een American Diner. Voor burgers en clubavonden.

Sluit de avond (of ochtend) af in het Malmö Brygghus, een voormalige chocoladefabriek en nu een club. Lekker.

Kijk hier voor alle nachtelijke activiteiten in Malmö.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden