[text]

Eten op straat in Malmö

Malmö mag dan de hoofdstad van de provincie Skåne zijn, die beroemd is vanwege zijn rijke zuivel, gans, paling en de levensmiddelen vers van de boerderij, het is ook een multiculturele smeltkroes met een wereldcuisine. Een echte kebab in de loop of een exquise escalope van ganzenlever: allemaal net zo makkelijk.

  • Restaurant Salt & Brygga in Malmö
  • International food at Möllevångstorget in Malmö

Restaurant Salt & Brygga in Malmö

Favoriet uit de buurt

De trendy tegenhanger van Soho in het centrum van Malmö begon meer dan 100 jaar geleden als een boerenmarkt. Tegenwoordig is het Möllevångstorget, dat de inwoners van Malmö kennen als ‘Möllan’, een kosmopolitisch eldorado voor wie van lekker eten houdt, met cafés, kruidenierswinkels, restaurants en afhaalrestaurantjes aan het eigenlijke plein en de vier blokken rondom. Reken maar dat je hier goedkoop kunt eten met exotisch voedsel uit alle hoeken van de wereld.

Een exclusieve straat en aan de waterkant

Proef zeevis Zweedse stijl zoals de mensen van hier het doen, met dilleboter, venkel en mierikswortel. Dat kan ‘s zomers op straat bij de Lilla Torg Saluhallen, bij Johan P, waar de vangst van de dag uit de ijsbak recht voor je gepakt wordt. Of ga in de haven aan de waterkant zitten en probeer de smakelijke, gezonde zeevis van Salt & Brygga, dat vanwege zijn gezonde exquise eten een favoriete locatie in de wijk Westelijk Havengebied (Västra Hamnen) is.

Zweeds fastfood

Op elke straathoek vind je een korvkiosk. En wat mag dat zijn? Het is een worstkraam, maar dan net even anders. Zweden hebben echt een unieke versie van de hotdog en daarmee brengen ze het concept worstje-in-een-broodje tot nieuwe hoogten. Je hebt de keuze uit een gewone hotdog of een gepaneerd broodje met een cilindrische opening voor het worstje. Of, heel creatief, met aardappelpuree en gewikkeld in zacht flatbröd – vraag om een tunnbrödsrulle en sla je hoeveelheid koolhydraten voor een week in één keer naar binnen. Maar geen zorgen. Als het sneeuwt,  5 °C is en je loopt op straat, heb je die brandstof echt wel nodig.

Tips?

Niet verlegen zijn bij de hotdogkraampjes. Eet je worstje op straat met overgave, dat doen de mensen hier zelf ook. Hoewel je op sommige momenten een beetje geluk nodig hebt, bijv. als je de aardappelpuree uit je tunnbrödsrulle knijpt. Houd maar wat extra servetjes bij de hand.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden