[text]

Fine dining in Malmö

Malmö is beroemd in Zweden vanwege de eclectische mix van internationale eetculturen en tradities die in deze zuidelijke Zweedse stad bij elkaar komen

  • Restaurant “bloom in the park” in Malmö
  • Bastard in Malmö

Restaurant “bloom in the park” in Malmö

De Witte Gids

De Witte Gids is de gewaardeerde en vertrouwde tegenhanger van de Guide Michelin, die geen enkele zichzelf respecterende Zweedse liefhebber van eten thuis laat liggen. Malmö heeft twee uitstekende fine dining restaurants die door de Witte Gids worden erkend als Meesterklasse.

Naar Bloom in the Park ga je voor een culinaire uitdaging. Daar ervaar je alles als een amuse bouche. Wat kun je verwachten? Stierentestikels, patat negra van topkwaliteit, ijs van foie gras en wijnen die blind geserveerd worden.

Bastard Mat & Vin

Bastard Mat & Vin is het nieuwste, meest sexy plotselinge succesnummer van Malmö en biedt kop-tot-staart koken aan. Hoogtepunten op de menukaart? Stukjes varkenspoot, Confit de Canard, charcuterie van topklasse en rillettes. Met zijn elegante zinken bar, brandende grills, open keuken en moderne Europese home cooking is Bastard in alle opzichten pretentieloos, brutaal en genereus.

Tip:

Naar Sture gaan de inwoners van de stad voor de luxe versie van traditionele Zweedse klassiekers als Wallenbergare (kalfsburger in gebruinde boter) en kåldolmar (gevulde koolbladrolletjes).

Veel hoogkwalitatieve restaurants zijn zondags gesloten, en sommige ook ’s zomers (en enige tijd na kerst), dus is het verstandig hun eigen websites te raadplegen en vooraf te reserveren.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden