[text]

Cafés in Malmö

In Malmö draait alles om koffie. Koffiebars betekenen business en de inwoners kennen hun bonen, brouwsels en melanges alsof hun leven ervan afhangt.

  • Café in Malmö

Café in Malmö

Traditioneel

Hollandia is een klassiek café en patisserie met een elegante salonachtige ambiance, een charmant boudoirdecor en rode fluwelen stoelen. Het is de meest centrale plaats om koffiekopjes te laten rinkelen en om na het winkelen te ontspannen. Koffie, romantiek en een stukje taart erbij. Perfect.

Schilderachtig

Café Slottsträdgården (tuin van slot Malmö) is een biologische tuin en café en is ’s zomers een grote trekpleister. Kom er eens lunchen of een kop koffie drinken en prijs de vogels en de bijen. Met een tuinomgeving die perfect is voor foto’s.

Musea

De Malmö Konsthall is trots op het populaire café SMAK. Voor een artistieke lunch. De nadruk ligt op vegetarische en visgerechten.

En om het enige chocolademuseum van Malmö met zijn eigen productie van chocolade te ervaren? Bezoek de Malmö Chokladfabrik. De beroemde warme chocolademelk, chocoladefondue en truffels zijn daar als ambrosia voor verslaafden aan chocolade.

Hip

Lilla Kafferosteriet aan de Baltzarsgatan 24 is een gezellige koffiebranderij en café in een twee verdiepingen hoog gebouw dat een gevoel van thuis geeft. Ontdek een chille vibe en een gezellige tuinoase, waar zorgeloze koffieverslaafden de toon bepalen. De mantra? Versgebrande koffie en niets anders. Hartelijk dank.

Voor een ontbijt dat de hele dag mag duren, persoonlijke service, een harmonieuze sfeer, gegrilde broodjes en een caféhap van uitstekende kwaliteit? Melvins Kaffebar aan de Skvadronsgatan 16. Zo hip dat het gewoon zeer doet.

Als je zin hebt in een kop koffie in een koffietent met buffet in Italiaanse stijl, dan is Solde aan de Regementsgatan 2 dé plek. Met compromisloze koffie en een eigen ondergrondse branderij in de haven. De diverse bonen zijn afkomstig van exclusieve plantages met de nadruk op ‘specifieke regio’s’, die de eigenaar op zijn tochten in het veld heeft opgespoord.

Tips?

Ga voor een middagje genieten aan zee eens naar het Ribersborgs Kallbadhus op het water aan strand Ribersborg. Daar kun je baden en een sauna nemen. En het is dé plek in Malmö voor koffie met uitzicht. Feitelijk kun je over de Sont helemaal naar Denemarken kijken. Een geliefde locatie om te brunchen en naakt te zwemmen. Niet tegelijkertijd natuurlijk.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden