[text]

Bistro’s en bars in Malmö

Malmö is de hoofdstad van de provincie Skåne, de gouden vallei van Zweden. Het is een streek met een rijk agrarisch landschap, ambachtelijke producten en een traditionele, regionale keuken. En dat vind je duidelijk terug op de menukaarten van Malmö.

  • Bastard in Malmö

Bastard in Malmö

Hippe pleisterplaatsen

In elke stad vind je wel een eetgelegenheid die in zekere zin een cultureel monument is geworden. En in Malmö is dat de Tempo Bar & Kök. Rustiek. Bohemienachtige elegantie, Zweedse schotels en Franse klassiekers. En voor een intiem restaurantje in Malmö dat lekkere sophisticated drankjes serveert, met dj’s en wekelijks een andere menukaart die zich richt op eenvoudige composities met een paar basisingrediënten op het bord? Belle Epoque op de Södra Skolgatan 43.

Centrale favorieten

Brogatan is een klassieker met een uitstekende pyttipanna (Zweedse hachee) en husmanskost (traditionele Zweedse kost) aan de bar. Rosen Bar & Dining op de Mäster Johansgatan 15 is een plaatselijke favoriet voor seizoensgebonden schotels met een snufje Frankrijk en een populaire zondagse brunch (met pannenkoeken).

Waar gebeurt het in het centrum?

Bastard, het nieuwste, meest sexy plotselinge succesnummer van Malmö biedt kop-tot-staart koken aan. Het is vermaard vanwege het meesterlijke dineren, maar het heeft ook een uitmuntend barmenu.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden